Κατεδαφίσεις ακινήτων της ελληνικής μειονότητας στη Χειμάρρα

Αντιδρά το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
19:17
26/07/2017
Κατεδαφίσεις ακινήτων της ελληνικής μειονότητας στη Χειμάρρα
6
loading

Την αντίδραση της Αθήνας προκάλεσαν οι κατεδαφίσεις στις Δρυμάδες Χειμάρρας ακινήτων που ανήκουν σε μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σημειώνεται πως «η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων, της Αλβανίας συμπεριλαμβανομένης. Προϋπόθεση, όμως, της ευρωπαϊκής αυτής πορείας είναι η προσήλωση των χωρών αυτών στους ευρωπαϊκούς κανόνες και στις αρχές του κράτους δικαίου. Η παραβίαση των ως άνω αρχών από υποψήφιο κράτος σημαίνει ότι στην πραγματικότητα αυτό δεν επιθυμεί τον ευρωπαϊκό του δρόμο.

Υπενθυμίζουμε ότι η οικοδόμηση κράτος δικαίου και η προστασία των μειονοτικών δικαιωμάτων, η οποία συνδέεται ρητά με την προστασία των περιουσιακών δικαιωμάτων των μελών των μειονοτήτων, έχουν τεθεί από το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ ως εκ των ων ουκ άνευ προϋποθέσεις για την εκκίνηση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας».

Δυστυχώς, καταστρατηγώντας κάθε έννοια κράτους δικαίου, οι αλβανικές Αρχές ξεκίνησαν, σήμερα, την κατεδάφιση, στις Δρυμάδες Χειμάρρας, τουριστικών ακινήτων που ανήκουν σε μέλη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας. Η κατεδάφιση αυτή πραγματοποιήθηκε κατά παρέκκλιση των προβλέψεων του αλβανικού νόμου και προτού εκδοθούν οι τελικές δικαστικές αποφάσεις, τονίζει το υπουργείο και συνεχίζει:

«Το γεγονός ότι οι κατεδαφίσεις πραγματοποιήθηκαν εν μέσω τουριστικής περιόδου, παρά τις αντίθετες νομοθετικές προβλέψεις που απαγορεύουν τέτοιες δραστηριότητες σε αυτό το χρονικό διάστημα, επιβεβαιώνει ότι η Αλβανία δεν έχει κατανοήσει τις απαιτήσεις του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ.

Η Ελλάδα και η ΕΕ έχουν καταστήσει σαφή την ευρωπαϊκή απαίτηση για κατοχύρωση των δικαιωμάτων της γηγενούς Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας. Η πρόοδος στην εμπέδωση του κράτους δικαίου, καθώς και η προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων των μειονοτήτων, περιλαμβανομένου του περιουσιακού, αποτελούν σαφείς προϋποθέσεις σύμφωνα με την ΕΕ για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar xoxoxo1

  Πολύ θαθελα να δω όμως να γκρεμίζονται τα σπιτια αλβανων στην Ελλαδα τι λετε είναι αραγε δικαιο κυριοι κυβερνωντες της Αλβανιας ??? ??? Εδώ φαγατε κ εδώ ηπιατε κ εδώ δουλευετε κ πηγαινεται πισω στην χωρα σας να γινεται σπουδαίοι ... αραγε τι είναι δικαιο σε αυτην την ζωη ο Θεος βλεπει βλέπουμε κ εμεις όμως πισω εχει η αχλαδα την ουρα ... υπομονή εως ποτε ???

 2. avatar Εγω σε εσάς απαντώ

  Μιλάνε οι κλέφτες Έλληνες για πορεία της Αλβανίας αυτοί που κλέβουν επιδοτήσεις της Ευρώπης αντέ ρε σταματήστε να μιλάτε

 3. avatar Darth Gonzo

  Τι θα γίνει κύριε υπουργέ, πότε θα σταματήσετε τα μαθήματα διεθνούς δικαίου στου αλβανούς;;;; ; Έξω όλοι οι Αλβανοί από την χώρα, τώρα.

 4. avatar Gkortsos

  Γι αυτο και μεις πρεπει να τους πεταξουμε εξω..

  1. avatar iqs

   Δεν τα λέτε όλα όμως. Όλοι είναι Αλβανοί πολίτες οπότε για ποιόν λόγο να εξαιρεθούν από τον νόμο οι υποτιθέμενοι Έλληνες (να επισημάνουμε πως οι περισσότεροι δηλώνουν Έλληνες για να εισπράξουν τα 400 ευρώ όχι ότι είναι Έλληνες και αυτό φάνηκε και στις εκλογές όπου το κόμμα της Ελληνικής μειονότητας το ψήφισαν 1700 άτομα μόνο)...;;;;; Έχουν κατεδαφίσει χιλιάδες κατοικίες και ξενοδοχεία Αλβανών πολιτών λόγο το ότι ήταν παράνομα χτισμένα και πάνω σε παραλίες σε αρχαία και όπου αλλού γουστάρανε. Ο Κοτζιάς τι ζητάει; Από την μία ισότητα και από την άλλη οι νόμοι να ισχύουν μόνο για τους Αλβανούς;;;

   1. avatar audioware

    Ισχύει, ειδικά ο Μέτα τους άλλαξε τα φώτα, ασχέτως μειονοτήτων, τους τα έχει γκρεμίσει σχεδόν όλα πάνω στις παραλίες. Να λέμε και του στραβού το δίκιο.
    Αμέσως όλοι οι άσχετοι αρχίζουν τα \"διώχτε τους Αλβανούς\"...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει