Στο πιο σκληρό ίσως κοινό αυτή τη στιγμή της Ευρώπης, τη νεολαία της Άγκελα Μέρκελ, απευθύνθηκε με συνέντευξη του ο πρόεδρος της Οργάνωσης Νέων της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος. Η συνέντευξη φιλοξενήθηκε στο περιοδικό που εκδίδουν και ήρθε σε από μία περίοδο που οι ελληνογερμανικές σχέσεις βρίσκονται σε κρίση.

Οι Γερμανοί νεολαίοι πάντως τόλμησαν να ζητήσουν την άποψη του Ανδρέα Παπαμιμίκου για τα τρέχοντα ζητήματα των δύο χωρών και εκείνος δεν έχασε την ευκαιρία να τους πει ξεκάθαρες κουβέντες, που μάλλον θα έλεγε ο κάθε νέος της Ελλάδας αυτή την εποχή.

Σχετικά με τα αίτια της κρίσης ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ αναφέρει: «Δεν νομίζω ότι θα ήταν σωστό να κατηγορήσουμε ένα και μόνο άτομο, ή μία μόνο αιτία για την παρούσα δυσαρμονία σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μια τέτοια προσέγγιση θα ήταν απλοϊκή και αφελής. Αυτό που συμβαίνει είναι το αποτέλεσμα μιας σειράς από σοβαρά λάθη. Μερικά από αυτά ήταν εγγενή στο σύστημα και άλλα ήταν σφάλματα της προηγούμενης κυβέρνησης. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ακολουθήσαμε λάθος πολιτικές».

Ενώ για το πως οι Έλληνες βλέπουν τη Γερμανία σήμερα, τόνισε «σίγουρα πολλοί Έλληνες είναι απογοητευμένοι από τη Γερμανία και είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολλοί Γερμανοί που είναι πάρα πολύ απογοητευμένοι και με την Ελλάδα. Αλλά κατά την άποψή μου, είναι λάθος να διαιωνίζουμε τα στερεότυπα, τα οποία στοχεύουν στη δημιουργία κόντρας μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών και την καλλιέργεια ευρωσκεπτικισμού».

Μάλιστα, συνέχισε λέγοντας πως «οι Έλληνες δεν θέλουν να εκμεταλλευτούν την ευρωπαϊκή βοήθεια εναντίον των συμφερόντων των υπόλοιπων Ευρωπαίων. Χρειαζόμαστε ευρωπαϊκή υποστήριξη και ζητάμε για μια ευρωπαϊκή λύση σε ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα».