«Τον Βαρουφάκη δεν τον είδαμε τυχαία, ο Τσίπρας μάς τον κουβάλησε. Άρα αύριο μπορεί να κουβαλήσει κι άλλον έναν χειρότερο. Τι γίνεται όταν χαθεί η εμπιστοσύνη προς τον πρωθυπουργό γιατί οι επιλογές του είναι επικίνδυνες; Ο πρωθυπουργός έχει πρόβλημα πια».

Αυτό δήλωσε, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ερωτηθείς για τις αποκαλύψεις σχετικά με τον κ. Βαρουφάκη.

Ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, την εποχή εκείνη, ήταν μεταξύ “Σκύλας και Χάρυβδης”. Δεν είχε ξεκάθαρες απόψεις, ήταν ακόμη στο “σχίζουμε μνημόνια” και “να αλλάξουμε την Ευρώπη”. Μετά ήρθε ο ρεαλισμός, νομίζω ότι είναι προσωπική επιτυχία του Τσίπρα ότι έγινε ρεαλιστής από αιθεροβάμων που ήταν».

Αναφορικά με την αποχώρηση της κ. Μεγαλοοικονόμου ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων σημείωσε: «Δεν έχω καταλάβει γιατί έφυγε η κ. Μεγαλοοικονόμου. Με επισκέφτηκε την Παρασκευή, συζητήσαμε φιλικά κάποια θέματα και είχαμε πει να τα ξαναπούμε σήμερα».

Για τις συνεργασίες των κομμάτων ο κ. Λεβέντης τόνισε πως «σε περίπτωση που η ΝΔ είναι πρώτη, το ΠΑΣΟΚ είναι που θα συνεργαστεί με τον κ. Μητσοτάκη, έχοντας η κ. Γεννηματά ψηφίσει την ενισχυμένη αναλογική που δίνει στο πρώτο κόμμα μπόνους 50 εδρών. Εμείς θα στηρίξουμε κυβέρνηση που θα δεχθεί τα εννέα σημεία της Ένωσης Κεντρώων».

Τέλος, για την κόντρα κυβέρνησης-Δικαιοσύνης ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υπογράμμισε: «Στο θέμα αυτό η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση παίζουν με τη φωτιά. Η Δικαιοσύνη είναι το διακύβευμα. Η κ. Θάνου κακώς δέχτηκε να τοποθετηθεί στο νομικό γραφείο του πρωθυπουργού, αφού μέχρι πριν λίγες ώρες υπερασπιζόταν την αμεροληψία. Είναι επικίνδυνο για κάποιον να φεύγει από ένα τέτοιο θεσμικό πόστο και να τάσσεται με κορυφαίο πολιτικό παράγοντα. Είναι λάθος».