Με αναφορές στις διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ επεκτάθηκε η συζήτηση επερώτησης του ΚΚΕ για τις συνέπειες της κρίσης στο χώρο της εκπαίδευσης, όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας κάλεσε να αποχωρήσουν από το σημερινό κυβερνητικό σχήμα όσοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ έχουν ως μόνη ενασχόληση τα του κόμματός τους, προκαλώντας έτσι την αντίδραση του Πέτρου Ευθυμίου.

Επίσης, ο Νίκος Δένδιας τόνισε πως η ΝΔ στηρίζει, με πολιτικό κόστος, το εγχείρημα της κυβέρνησης Παπαδήμου, εκείνο, όμως, που την ενοχλεί βαρύτατα είναι ότι «αντί να έχουμε μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού και έκτακτης ανάγκης, είναι μια κυβέρνηση αντιμαχόμενων δελφίνων του ΠΑΣΟΚ», ενώ μέσω διαρροών ζητείται και η παράταση της θητείας της.

«Η ρητορική αυτή εισάγει την παράλογη τοποθέτηση ότι μπορεί να είναι κανείς και να μην είναι. Διότι αυτά που είπε ο κ. Δένδιας είναι σαν η ΝΔ να είναι αντιπολίτευση κι όχι στην συγκυβέρνηση» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου και ανέφερε η ΝΔ έχει δώσει ψήφο εμπιστοσύνης και βάσει του Συντάγματος η κυβέρνηση αυτή ασκεί την πλήρη εξουσιοδοτική αρμοδιότητά της.

«Είμαστε μαζί στο ίδιο πλαίσιο των κυβερνητικών επιλογών και αντιμετωπίζουμε από κοινού όχι μια εντολή περιορισμένης ευθύνης, αλλά τη μείζονα κοινή ευθύνη που ο λαός περιμένει να πραγματώσουμε» ανέφερε ο κ. Ευθυμίου. Επισήμανε πάντως ότι ο ίδιος προσωπικά θεωρεί ότι καθυστέρησαν οι συντεταγμένες διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ και για να κάνει τον απολογισμό του απέναντι στο λαό και για να κάνει την καθαρή τοποθέτησή του σε όλα τα ζητήματα απέναντι στην ελληνική κοινωνία.

«Κανείς δεν μπορεί να σπαταλήσει το χρόνο του στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν άνοιξαν καν. Εξ άλλου ο κ. Παπαδήμος έχει την ευχέρεια να κρίνει αν πρέπει να αντικατασταθούν υπουργοί, ή οι υπουργοί να κρίνουν αν παραιτηθούν».

«Τον ελληνικό λαό δεν τον ενδιαφέρουν ούτε τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, ούτε της ΝΔ – τον ενδιαφέρει μια ικανή κυβέρνηση που θα λύσει τα προβλήματά του. Εμείς κάνουμε αυτό που πιστεύουμε για το καλό της πατρίδας» τόνισε εκ μέρους του ΛΑΟΣ η κα Ουρανία Παπαδάκη – Παπανδρέου.