Στις αιχμές που άφησαν εναντίον του στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κάποια από τα στελέχη της, απάντησε με ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «εγώ έχτισα το ΠΑΣΟΚ» και «δεν πήγα να πάρω θέση (σε αυτό)», ενώ σημείωσε για τον χώρο της κεντροαριστεράς, ότι «θα είναι πολιτική ασέλγεια να γίνουν ουρά του Μητσοτάκη…».

Αρχικά, με τις δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό του Alpha 98,9, κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση της Εύης Χριστοφιλοπούλου ότι η πόρτα του ΠΑΣΟΚ «είναι κλειστή για κάθε λογής Σπίρτζηδες και Κουρουμπλήδες, που τους εκθρέψαμε και βρήκαν στασίδι εξουσίας στον ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε: «Θου κύριε φυλακήν τω στόματί μου…».

Και συνέχισε: «Όσοι γνωρίζουν τί σημαίνει πορεία ΠΑΣΟΚ, όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια, ξέρουν ότι ένας από αυτούς που ήταν στην πρώτη γραμμή στα δύσκολα, όχι στα εύκολα (ήμουν εγώ). Δεν πήγα να πάρω θέση στο ΠΑΣΟΚ, όπως οι περισσότεροι από αυτούς που σήμερα κραυγάζουν. Εγώ έχτισα το ΠΑΣΟΚ. Τι προσέφερα, το ξέρουν αυτοί που μπορούν να ξέρουν. Γιατί, όταν εγώ ηγήθηκα τον αγώνα των τυφλών το ‘76, ο χώρος της αναπηρίας ήταν σε κοινωνική αναπηρία στις φιλανθρωπικές οργανώσεις και στη Δεξιά. Δεν μιλάμε, αλλά έλεος.

Είμαι υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και στο γραφείο μου όποιος έρχεται, βλέπει τέσσερις φωτογραφίες: του Ελευθερίου Βενιζέλου, του Πλαστήρα, του Ανδρέα Παπανδρέου και του (Γεωργίου) Γεννηματά. Και βεβαίως του πρωθυπουργού του Αλέξη Τσίπρα. Το ξέρουν όλοι οι κύριοι αυτοί».

Σε σχετική αιχμή εναντίον του άφησε η Φώφη Γεννηματά: «Όταν με διέγραψαν από το ΠΑΣΟΚ κανένας από αυτούς τους κυρίους δεν με πλησίασε να μου πει μια κουβέντα.  Την επόμενη μέρα, όταν πήγα στη Βουλή, ένας νέος βουλευτής ήρθε και έκατσε δίπλα μου και μου είπε “φίλε, ήρθα να καθίσω δίπλα σου, γιατί βλέπω πώς σε κοιτάνε όλοι αυτοί”. Όλοι μετά μου λέγανε “εσύ τόλμησες, εμείς δεν τολμήσαμε”.  Έκανα αυτήν την επιλογή, με διέγραψαν, δεν γύρισα πίσω και όταν πήγα στον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν στο 5%. Δεν ήταν όπως η ΔΗΜΑΡ στο 12%.

Μου λέγανε άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ, “πήγαινε στον Κουβέλη τουλάχιστον, μην πας εκεί, δεν έχεις μέλλον”. Συνειδητά είπα θα πορευτώ με τον άνθρωπο αυτό (σ.σ. Αλέξη Τσίπρα). Δεν με νοιάζει ό,τι κι αν συμβεί. Ποιος να μου μιλήσει εμένα;  Ξέρουν καλά και στα άλλα κόμματα ποιος είμαι εγώ».

Για το εάν η νέα γενιά σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ είναι πιο κοντά στη Νέα Δημοκρατία και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Όταν δεν γνωρίζεις καλά την ιστορία και δεν την αναλύεις σωστά, θα το πληρώσεις. Η Αριστερά διέπραξε το ’90 το μέγα σφάλμα να συνεργαστεί με τον Μητσοτάκη και το πλήρωσε πολύ ακριβά. Οι ταγοί του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Παπανδρέου, Γεννηματάς και Μελίνα έλεγαν “πήγατε με τον ταξικό σας εχθρό”. Η επιλογή αυτού του χώρου να συμπορευθεί με τη Δεξιά, θα είναι η καταστροφή του. Θα είναι πολιτική ασέλγεια να γίνουν ουρά του Μητσοτάκη…».

Σε ερώτηση εάν έχει μετανιώσει που συμπορεύθηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Όχι, γιατί να το μετανιώσω; Η σχέση μου με τον πρωθυπουργό είναι εξαιρετική. Με όλους τους ανθρώπους συνεργάζομαι, δεν είμαι δύσκολος άνθρωπος. Κάθομαι και δουλεύω σαν το άλογο, ώρες ατελείωτες και αυτό το ξέρουν όλοι».

Τέλος, προανήγγειλε ότι «μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο λιμάνι θα ανακοινωθούν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. Έχουν να κάνουν και με την σημαία. Δουλεύουμε εμείς εδώ (στο υπουργείο Ναυτιλίας)».