Στην πολιτική παρακαταθήκη που άφησε πίσω του ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Βήμα της Βουλής, υπογραμμίζοντας ότι στον πολιτικό του βίο δεν υιοθέτησε «τη μισαλλοδοξία ως εργαλείο για την προώθηση του πολιτικού του σχεδιασμού».

Κατά την ειδική συνεδρίαση της Βουλής στη μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ο Πρωθυπουργός είπε ότι η αντιπαράθεση δεν σταματά ποτέ και πως όλα τα ζητήματα πρέπει να συζητιούνται με την ένταση που τους αναλογεί, αλλά σε ένα πλαίσιο χωρίς μισαλλοδοξία και εμφυλιοπολεμικό διχαστικό λόγο.

«Θα τον θυμόμαστε ως έναν αταλάντευτο υπερασπιστή της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού. Θα τον θυμόμαστε ως έναν τολμηρό πολιτικό που δεν δίστασε να αναλάβει πολλά πολιτικά ρίσκα στον πολιτικό του βίο, ως ένα εξαιρετικό κοινοβουλευτικό άντρα», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Ακόμη, ο είπε ότι για την παράταξη της Αριστεράς ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε ένα σοβαρός και υπολογίσιμος πολιτικός αντίπαλος.

«Οφείλουμε να αποδεχτούμε ότι το ευρύτερο πλαίσιο της συνεργασίας προϋπέθετε την οριστική υπέρβαση των όποιων διχαστικών προκαταλήψεων και αναγνωρίζουμε ότι δέσμιος τέτοιων προκαταλήψεων δεν υπήρξε ποτέ στον πολιτικό του βίο», συνέχισε.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας είπε για τον εκλιπόντα ότι αναγνωρίστηκε ως άνθρωπος απαλλαγμένος από εμφυλιακές φοβίες και προκαταλήψεις, ήταν ανοιχτός στον διάλογο και ανοιχτόμυαλος.