Για την συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών μίλησε ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας. Ο κ. Μάρδας σημείωσε ότι ζητούμενο ήταν η συμφωνία να ολοκληρωθεί και συμπλήρωσε ότι, «για πρώτη φορά κλείνει συμφωνία στην οποία προβλέπονται και αντίμετρα τα οποία ανακουφίζουν από την λιτότητα που έχουν επιβάλλει οι δανειστές».

Ο πρώην Υπουργός στη συνέχεια, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο, υπογράμμισε ότι, «τον Δεκέμβριο του 2015 αρχίσαμε την διαπραγμάτευση με τους δανειστές να θέλουν 4,5 δισεκατομμύρια σε νέα μέτρα, χωρίς περαιτέρω συζητήσεις. Συνεπώς το ότι φτάσαμε στο σημείο να μιλάμε και για αντίμετρα είμαστε σχετικά ικανοποιημένοι. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα είναι ο χρόνος. Καθώς, τώρα θέλουμε ταχύτερο βηματισμό για την ανάκαμψη της οικονομίας».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «για την ολοκλήρωση της συμφωνίας έπρεπε να καμφθούν οι εμμονές του ΔΝΤ, που μελετούν όλες τις προτάσεις της κυβέρνησης με βάση συγκεκριμένους αλγόριθμους».

Όσον αφορά στη στάση που έχει κρατήσει η Νέα Δημοκρατία απέναντι στη συμφωνία, σχολίασε πως «προκαλεί ερωτήματα η στάση της ΝΔ, καθώς ενώ γίνονται βήματα προς την σωστή κατεύθυνση όσον αφορά π.χ. τα μέτρα που διευκολύνουν τις επενδύσεις των επιχειρήσεων. Γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση επιλέγει να είναι μακριά από αυτό, τι ακριβώς και ποιους εξυπηρετεί μια τέτοια στάση».