Στην ανάγκη οικοδόμησης σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ της νέας κυβέρνησης και του λαού, ως απαρχή επαναπροσέγγισης της κοινωνίας με την πολιτική, αναφέρθηκε στην ομιλία του ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος.

«Το λάθος μας, ως κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ήταν ότι δεν οικοδομήσαμε ακριβώς αυτές τις αναγκαίες σχέσεις εμπιστοσύνης», ανέφερε ο κ. Γερουλάνος.

«Μιλήσαμε για τον Καλλικράτη, το πρόγραμμα Διαύγεια, το ΑΣΕΠ, κάναμε μια μικρή επανάσταση στην Παιδεία, πετύχαμε μείωση του κόστους στα φάρμακα – και τα κάναμε. Είπαμε πως θα συμπεριφερθούμε με σεβασμό στον ναρκομανή και τα προβλήματά του και τα κάναμε. Κάτω από άλλες συνθήκες θα μπορούσαμε να συσπειρώσουμε μια κοινωνία για άλλες συνθήκες εμπιστοσύνης, αλλά δεν το καταφέραμε γιατί τα πάντα τα σκίαζε η τρόικα, τα ελλείμματα και τα χρέη. Αφήσαμε την κοινωνία φοβισμένη και καχύποπτη. Δεν μπορεί να ξανακάνουμε το ίδιο λάθος», ανέφερε ο υπουργός Πολιτισμού.

Ο κ. Γερουλάνος επανέλαβε πως ο πολιτισμός είναι για την Ελλάδα εφαλτήριο ανάπτυξης και με ικανοποίηση επισκόπησε το έργο του υπουργείου του την περασμένη διετία, τονίζοντας ότι «φέτος φέραμε τους περισσότερους τουρίστες στην ιστορία της χώρας, είμαστε στην πορεία να σπάσουμε όλα τα ρεκόρ και στις αφίξεις και στην κρουαζιέρα, συνεισφέραμε το 1,5% του ΑΕΠ, μειώνοντας τον προϋπολογισμό μας κατά 35%. Οι στόχοι και τα επιτεύγματα αυτά δεν είναι δουλειά ενός υπουργού, αλλά μιας ολόκληρης κοινωνίας που δούλεψε συνεργατικά και έκτισε σχέσεις εμπιστοσύνης», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Γερουλάνος.