«Ένεση» ελπίδας έδωσε χθες ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος λέγοντας ότι η χώρα θα βγει από το τούνελ μετά το 2015. Συνεχίζεται σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής η διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση η οποία και θα ολοκληρωθεί αύριο Τετάρτη με τη σχετική ονομαστική ψηφοφορία. 

«Πρωτόγνωρη διαδικασία σε μια απολύτως κομβική στιγμή για το μέλλον και τη σωτηρία της χώρας» χαρακτήρισε τον σχηματισμό της κυβέρνησης από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωσταντίνου, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι είναι μια «επιλογή που δεν μπορεί να είναι πουκάμισο αδειανό, καθώς διακυβεύεται η θέση και πορεία της Ελλάδος μέσα στην Ευρώπη».

«Κάνουμε σήμερα αυτή τη συζήτηση, σε μια πραγματική ιστορική στιγμή, μετά από μια ιστορική απόφαση ενός πρωθυπουργού, του Γιώργου Παπανδρέου, που αποφάσισε να βάλει την χώρα πάνω από την καρέκλα», ανέφερε ο κ. Παπακωσταντίνου και επισήμανε:

«Η κυβέρνηση αυτή που ζητά ψήφο εμπιστοσύνης βασίζεται πάνω σε ένα σχήμα τριών κομμάτων με διαφορετική διαδρομή και ιδεολογία που δήλωσαν όμως ότι προέχει ένας κοινός στόχος: Να σταθεί στα πόδια της η χώρα, να σωθεί και να κάνει τα επόμενα βήματα της. Όλα τα κόμματα προσέρχονται με βάση την ιστορία τους, αλλά μας δεσμεύει όλους η απόφαση των τριών αρχηγών. Να δουλέψει η κυβέρνηση για να υλοποιήσει τις αποφάσεις της 28ης Οκτωβρίου».

Ακόμα, ο κ Παπακωνσταντίνου, τόνισε την άμεση ανάγκη διαρθρωτικών αλλαγών και επιτάχυνση των διαδικασιών ενώ αναπτύσσοντας τις προτεραιότητες του υπουργείου του, έδωσε, μεταξύ άλλων, έμφαση στην ολοκλήρωση του κτηματολογίου και του χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού και την κατάρτιση των δασικών χαρτών.