Δικαίωση των θέσεων και των στόχων της Νέας Δημοκρατίας αποτελούν οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών που οδήγησαν στην συγκυβέρνησης εθνικής ενότητας, τόνισε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς στην Κ.Ο. του κόμματός του.

«Αν δεν συμμετείχαμε καθόλου θα ήταν σαν να υπονομεύαμε την νέα κυβέρνηση αν συμμετείχαμε με περισσότερα πρόσωπα θα ήταν σαν να αμφισβητούσαμε την μεταβατικότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτό θα σήμαινε συγκυβέρνηση και εμείς επιμένουμε σε μεταβατική κυβέρνηση ειδικού σκοπού και σύντομης διάρκειας.Το τονίζω για όσους δεν καταλαβαίνουν και σε όσους κάνουν που δεν καταλαβαίνουν δεν μοιράσαμε καρέκλες…Δεν είναι μεταβατικό στάδιο συγκυβερνήσεων».

Επιπλέον τόνισε ότι «δεν θα δώσουμε συγχωροχάρτι σε κανέναν.Οι ευθύνες δεν διαγράφονται για ότι έγινε και θα καταλογιστούν εκεί που πρέπει….».

Τέλος ξεκαθάρισε ότι το αίτημα για αλλαγή μείγματος πολιτικής παραμένει και ενισχύεται και ότι «Δεν θα ψηφίσουμε νέα μέτρα, δεν υπογράφω κοινή δήλωση στην Ευρώπη.Δεν θα αμφισβητήσουμε όμως ότι εχει ψηφιστεί μέχρι τώρα».