Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, στην οποία και εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήρια του ελληνικού λαού στους συγγενείς των θυμάτων και στο γερμανικό λαό για τη χθεσινή αιματηρή επίθεση στο Βερολίνο.

Νωρίτερα σήμερα, η κ. Μέρκελ βρέθηκε στο σημείο όπου ένα φορτηγό σκόρπισε τον τρόμο το βράδυ της Δευτέρας και τοποθέτησε ορισμένα λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων.

Εν τω μεταξύ, σύγχυση και έντονος εκνευρισμός επικρατεί στο Βερολίνο σχετικά με τον δράστη της χθεσινής επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 12 άτομα και να τραυματιστούν 48. Η αστυνομία του Βερολίνου ανακοίνωσε εξαιρετικά ανήσυχη επειδή ο συλληφθείς για την επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου αρνείται κάθε ανάμειξη.

Η αστυνομία συνιστά στους κατοίκους να είναι σε επαγρύπνηση, ενώ ο επικεφαλής του Σώματος δήλωσε ότι δεν είναι σαφές αν ο συλληφθείς είναι ο οδηγός του φορτηγού που έπεσε πάνω στην κατάμεστη αγορά.