«Χρειάζεται εθνική συνεννόηση. Χθες, σήμερα, αύριο. Αυτή είναι μία γραμμή αρχής και μόνο έτσι μπορούμε να βγούμε από τα μνημόνια», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Σε συνέντευξη του στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ επισήμανε ότι:  «Με πέτρες από την αντιπολίτευση, λαϊκισμό, είτε Ζάππεια είτε πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, δεν βγαίνει η χώρα από την κρίση.Η εθνική συνεννόηση είναι η λύση για την χώρα, όχι για τα προβλήματα του κάθε πολιτικού χώρου. Πρέπει να λέμε αλήθειες χωρίς να ενδιαφερόμαστε για το πολιτικό κόστος. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα πείσουμε και θα υπάρξουν λύσεις».

Όσον αφορά στο θέμα των ομαδικών απολύσεων που ζητούν οι δανειστές ξεκαθάρισε ότι: «Λέμε ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ στις ομαδικές απολύσεις. Την πόρτα την άνοιξε το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με όσο είδαν το φως της δημοσιότητας, και πρέπει να την κλείσει εδώ και τώρα.Στην διαπραγμάτευση μπορεί κάποιος να μην διαπραγματευτεί καθόλου και το αποτέλεσμα να είναι αρνητικό ή, στο άλλο άκρο, να έχεις αυταπάτες και να νομίζεις ότι μπορείς να αλλάξεις όλη την Ευρώπη με 17 ώρες διαπραγμάτευση. Αντίθετα αποτελεσματική διαπραγμάτευση είναι να μπορείς να πείσεις του εταίρους, με σχέδιο που περιλαμβάνει διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις και εκεί η εθνική συνεννόηση θα έπαιζε σημαντικό ρόλο».

Ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Με την λογική Μαυρογιαλούρου που έχει ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει η χώρα. Βέβαια, ο Μαυρογιαλούρος στο τέλος είχε τουλάχιστον φιλότιμο. Μετά το πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ έχουν τελειώσει και οι τελευταίες αυταπάτες ορισμένων για στροφή του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντροαριστερά και στην σοσιαλδημοκρατία».

«Η ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου, του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού είναι ο στόχος μας. Με ενότητα και ανανέωση», τόνισε ο κ. Θεοχαρόπουλος.