Τα ζητήματα ισότητας των δύο φύλων, η αντιμετώπιση της βίας και ειδικότερα της ενδοοικογενειακής, τα αρνητικά κοινωνικά στερεότυπα και η διατήρηση παρωχημένων αντιλήψεων σχετικά με τον ρόλο και τα δικαιώματα των γυναικών, των ανδρών και των παιδιών συζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης με την υφυπουργό Ισότητας της Σουηδίας Περνίλα Μπάραλτ.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι σε ορισμένα από αυτά τα ζητήματα δίνεται βαρύτητα και στο σχέδιο νόμου που προωθείται για την ενίσχυση της ισότητας των φύλων, αναμένεται να αποτελέσει μία από τις πρώτες νομοθετικές παρεμβάσεις, το επόμενο χρονικό διάστημα. Με το προωθούμενο σχέδιο νόμου αναμένεται να υιοθετηθεί η αρχή της ένταξης της διάστασης του φύλου σε όλες τις πολιτικές των υπουργείων, με έμφαση σε θέματα ασφάλισης και εργασίας.

Ο Πάνος Σκουρλέτης επισήμανε το μεγάλο ενδιαφέρον της Ελλάδας να συνεργαστεί με την Σουηδία στα ζητήματα της ισότητας των δύο φύλων, καθώς η συγκεκριμένη χώρα έχει επιτελέσει μεγάλη πρόοδο σε αυτόν τον τομέα.

Η Περνίλα Μπάραλτ θα συμμετάσχει στην αυριανή ημερίδα με τίτλο «Η βία των ανδρών κατά των γυναικών και η βία κατά των παιδιών», που συνδιοργανώνουν η γενική γραμματεία Ισότητας των Φύλων και η πρεσβεία της Σουηδίας στην Ελλάδα.

Στην συνάντηση συμμετείχε η γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων Φωτεινή Κούβελα και η πρέσβης της Σουηδίας,Σαρλοτ Βράνγκμπεργ.

Η Φωτεινή Κούβελα, αναφέρθηκε στην σημαντική συνεργασία που έχει ήδη επιτευχθεί ανάμεσα στις δύο χώρες στον συγκεκριμένο τομέα και στην ανάγκη να υπάρξει θετική πρόοδος στον τομέα της ισότητας μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα.