Την θέση της ΝΔ για «περισσότερη Δημοκρατία, περισσότερες άδειες, περισσότερους εργαζόμενους και τελικά περισσότερα χρήματα», ανέδειξε ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος επισήμανε ότι αυτή αντικατοπτρίζεται τόσο στην πρόταση νόμου που κατέθεσε το κόμμα του, όσο και στο πρόσωπο που πρότεινε για το ΕΣΡ.

Ταυτοχρόνως, ο κ. Κουμουτσάκος, κάλεσε την κυβέρνηση να ακολουθήσει την οδό αυτή, ως διαφυγή της και να μην ακούει «θριάμβους εκεί που παιανίζουν οι ήττες της».

«Πρέπει να ξεκινήσουμε από μηδενική βάση. Μόνο η εκ βάθρων αλλαγή του νόμου Παππά θα ξεκλειδώσει την συζήτηση για την σύνθεση του ΕΣΡ. Πρώτα οι θεσμοί και μετά το πρόσωπο. Δεν θα βάλουμε το κάρο πριν από το άλογο. Πρώτα μια στέρεη νομική θεσμική βάση, που να επιβεβαιώνει τον αποφασιστικό ρόλο του ΕΣΡ και την ελεύθερη αξιοποίηση όλου του εύρους του θεσμικού φάσματος», είπε κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια.

Απαντώντας στις κατηγορίες που απηύθυναν στελέχη της κυβέρνησης, για τις ευθύνες που επισείονται για τις προηγούμενες κυβερνήσεις, εξαιτίας των 27 χρόνων του αρρύθμιστου τηλεοπτικού τοπίου, ο κ. Κουμουτσάκος είπε πως δεν γίνεται συζήτηση ιστορικών ή ιατροδικαστών εδώ, παρά οι υπεύθυνες κυβερνήσεις ρυθμίζουν το «τώρα» και το μέλλον «και πρέπει να το κάνουν με τρόπο που να διορθώνει τις παθογένειες και όχι να της διογκώνει».