Για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος  και το ζήτημα των διαπραγματεύσεων για το χρέος  μίλησε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης. Σε δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό περιοδικό «Der Spiegel», ανέφερε ότι «η χώρα να βγει από το μονοπάτι της κρίσης και να δημιουργήσει σταθερότητα και ανάπτυξη».

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαδημούλης για το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, δήλωσε:«Μέχρι το 2018, που λήγει το πρόγραμμα, η Ελλάδα θα πρέπει να σταθεί στα πόδια της. Θα πρέπει επιτέλους η χώρα και οι πολίτες, μετά από τόσα χρόνια κρίσης, να νιώσουν ότι αναπνέουν».

Για το χρέος, ανέφερε ότι: «Σημαντικό σε αυτή την κατεύθυνση είναι το ζήτημα του χρέους. Η Ευρωζώνη δεν μπορεί να περιμένει τη Γερμανία, η θέση του Σόιμπλε είναι μειοψηφική και πρέπει να δεχθεί την εφαρμογή της συμφωνίας για το χρέος. Ο ίδιος επιθυμεί διακαώς την είσοδο του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, το οποίο με την σειρά του επιθυμεί ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, κρίνοντάς το ως μη βιώσιμο».

Ενώ για τις επενδύσεις, επισήμανε ότι:«Η ελάφρυνση του δημόσιου χρέους είναι απαραίτητη και συμφωνημένη, ωστόσο χρειάζεται να συνοδευτεί και από επενδύσεις. Ο συνδυασμός και των δύο θα τραβήξει την χώρα από το μονοπάτι της κρίσης και θα δημιουργήσει σταθερότητα και ανάπτυξη».