«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι από τότε που έγινε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες ζούμε με τα χαρακτηριστικά που είχε η διαβολοβδομάδα του δημοψηφίσματος. Στη Βουλή μίλησα για διαρκές μιντιακό πραξικόπημα. Στόχος είναι να ρίξουν μια εκλεγμένη, δύο φορές από τον λαό, κυβέρνηση. Όσο εντείνουν τον πόλεμο λάσπης, παραπληροφόρησης και χτυπημάτων κάτω από την μέση, μας πεισμώνουν. Εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, είπε ο πρωθυπουργός αναφέροντας και φράση του Ηλία Ηλιού ότι «θα τους ταράξουμε στην νομιμότητα». Αυτό θα κάνουμε, ο νόμος σε αυτήν την χώρα θα εφαρμοστεί», υπογράμμισε.

Πρόσθεσε δε ότι «οι πολιτικές πιέσεις αλλά και οι πιέσεις της οικονομικής ελίτ προς τους δικαστές πρέπει να τελειώνουν εδώ. Οι δικαστές πρέπει να αφεθούν να κάνουν την δουλειά τους. Ούτε η Εκτελεστική, ούτε η Δικαστική εξουσία θα επιτρέψουν την θεσμική εκτροπή» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Επίσης κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα την αξιωματική αντιπολίτευση να απαντήσουν θετικά στην προσπάθεια του Προέδρου της Βουλής, την επόμενη εβδομάδα για την συγκρότηση του ΕΣΡ.

«Αν ακόμα και τώρα στην ύστατη αυτή προσπάθεια η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρήσει να ξαναμπλοκάρει το ΕΣΡ αναλαμβάνουν τεράστια ευθύνη, αλλά πρέπει να γνωρίζουν οτι η δημοκρατία δεν μπλοκάρεται, οι νόμοι του κράτους θα εφαρμοστούν», τόνισε ο κ. Τσίπρας.