Την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, αλλά και την επιτυχή πορεία του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων εξέφρασε σε συνέντευξή του ο κ. Τσάρλς Νταλάρα, επικεφαλής της Διεθνούς Ένωσης Τραπεζών σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Νταλάρα κάλεσε τους ευρωπαίους ηγέτες να λάβουν άμεσα μέτρα, να εστιάσουν στην εφαρμογή της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου και να σταματήσουν οι προτάσεις περί ελεγχόμενης χρεοκοπίας.

«Θέλω να θυμίσω στους ευρωπαίους φίλους μας ότι «κούρεμα» σημαίνει μείωση αξίας κεφαλαίων το οποίο θα έχει σημαντικές επιπτώσεις για την ελληνική κυβέρνηση, τις συντάξεις, τους πολίτες, τις επιχειρήσεις, και τις τράπεζες στην Ελλάδα. Άρα πρέπει να είμαστε πιο προσεχτικοί!

Αν η Ευρωπαϊκή ηγεσία δρούσε σήμερα, θα λύναμε το πρόβλημα. Πρέπει να εστιάσουν στην εφαρμογή της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου και να δώσουν στην Ελλάδα ισχυρή βάση οικονομικής ενίσχυσης.

Πιστεύω ότι ο EFSF πρέπει να επεκταθεί και να υπάρξει ομοφωνία κινήσεων. Έτσι θα καθησυχαστούν οι αγορές.
Η Ελλάδα δε χρειάζεται τέτοιες προτάσεις περί ελεγχόμενης χρεοκοπίας που θα κάνουν όλη την Ευρώπη να υποφέρει.

Είμαι σίγουρος για το υψηλό ποσοστό συμμετοχής και μαζί με τα άλλα μέτρα της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου η Ελλάδα θα έχει τεράστιο όφελος.

Δρομολογείται μέσω του PSI μια ροή χρηματοδότησης ύψους 130 δισ. ευρώ για τα εννέα επόμενα χρόνια.
Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για τους Έλληνες και την ελληνική οικονομία. Τους είναι δύσκολο γιατί υποφέρουν από τα πάνω-κάβω της ελληνικής οικονομίας. Όμως είμαι αισιόδοξος.

Η Ελλάδα μείωσε το έλλειμμα κατά 7% σε δύο χρόνια και εάν υπολογισθεί η ύφεση ισοδυναμεί με μείωση πάνω από 10%».