«Είναι προφανές ότι η ευθύνη των δημοσιογράφων που αποφάσισαν να προβούν σε αυτή την αθλιότητα είναι τεράστια, όσο και αν προκαλεί θυμηδία. Η ευθύνη αυτών που τους έβαλαν να κάνουν ό,τι έκαναν είναι ακόμη μεγαλύτερη», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, για το περιστατικό με τους δύο δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη.

Υπενθυμίζεται ότι δύο έλληνες δημοσιογράφοι συνελήφθησαν καθώς παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον υπουργό Επικρατείας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ. Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, έφτασαν στο σημείο… να πλαστογραφήσουν την υπογραφή συνεργάτη του κ. Παππά στο ξενοδοχείο Westing Grand Central και να χρεώσουν μικρογεύμα στο δωμάτιό του!

Οι δυο δημοσιογράφοι του Star και του Alpha δήλωσαν ψευδώς στις αστυνομικές αρχές ότι είναι μέλη της αποστολής του έλληνα πρωθυπουργού που αναμένεται στη Νέα Υόρκη. Κίνησαν υποψίες όταν εντοπίστηκαν να παρακολουθούν και να φωτογραφίζουν τα μέλη της ασφάλειας του πρωθυπουργού που είχαν φτάσει νωρίτερα. Και οι δύο αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι, και σύμφωνα με πληροφορίες εναντίον τους πρόκειται να ασκηθεί δίωξη για πλαστογραφία.

Ο υπουργός Επικρατείας βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να συμμετάσχει στην αυριανή Σύνοδο του ΟΗΕ στο πλαίσιο της αποστολής με επικεφαλής τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.