Με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ να μιλά ανοιχτά για την ανάγκη προσφυγής στις κάλπες σήμερα τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όσο και κορυφαία στελέχη όπως ο Μ. Χρυσοχοΐδης προσπαθούν να βάλουν φραγμό στα σενάρια ή μάλλον στις πιέσεις για εκλογές και συγκυβέρνηση.

Αυτά βέβαια μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου ,όπως συχνά συμβαίνει αυτό το διάστημα .Έτσι ο Η.Μόσιαλος δήλωσε ότι ο Ελληνικός Λαός «θέλει ομαλή πορεία για την χώρα κι αυτή η πορεία διασφαλίζεται με την ισχύ της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου».

Επιπλέον κάλεσε την ηγεσία της ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά να απαντήσουν αν επιμένουν στη θέση για πρόωρες εκλογές και πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις, αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία.

«Καλούμε την Κ.Ο. της ΝΔ να πάρει θέση για αυτό το ζήτημα. Τους εκφράζει αυτή η θέση;», ήταν το ερώτημα που έθεσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο οποίος ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει τέτοια κουλτούρα και κυρίως δεν την δείχνει η ηγεσία της ΝΔ».

Για τις αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και τα σενάρια εκλογών ή συγκυβέρνησης τοποθετήθηκε και ο Μ. Χρυσοχοΐδης λέγοντας χαρακτηριστικά «Κάποτε, για πολλά χρόνια, γινόταν διανομή ευημερίας.

Τώρα έχουμε δυστυχώς διανομή βαρών, αλλά και πάλι η πολιτική θα σηκώσει αυτό το άγος και αυτό τον πόνο που νιώθουν οι πολίτες .

Θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί και ρεαλιστές πρέπει να λέμε όλη την αλήθεια στον κόσμο και το καταλαβαίνουν και οι συνάδελφοι που συζητούμε. Αυτή τη στιγμή καλούνται τα κοινοβούλια 17 χωρών να υλοποιήσουν τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου. Πρέπει να πάρουν τρεις αποφάσεις για το καλό της δικής μας χώρας. Εμείς λοιπόν συζητάμε για εκλογές αυτή τη στιγμή, την ώρα που οι άλλοι συζητούν για να σώσουν εμάς;»