«Πράγματι το ζήτημα του ΕΚΑΣ ήταν ένα σημείο ήττας στη διαπραγμάτευση», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ. Ανέφερε ακόμη πως η κυβέρνηση έκανε την προσπάθειά της. «Μισή, μη ολοκληρωμένη, αλλά κάναμε προσπάθεια», τόνισε.

Οι δηλώσεις του κ. Μαντά προκάλεσαν την αντίδραση της ΝΔ, η οποία σε ανακοίνωσή της επισημαίνει: «Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρήστος Μαντάς, σε μια κρίση ειλικρίνειας, δήλωσε σήμερα, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ότι το κόψιμο του ΕΚΑΣ σε χιλιάδες συνταξιούχους ήταν για την Κυβέρνηση “ένα σημείο ήττας στη διαπραγμάτευση”!

Παραδέχτηκε, δηλαδή, αυτό που η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζουν, εδώ και πολύ καιρό, ότι ο κ. Τσίπρας δεν έκανε καμία διαπραγμάτευση για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων θέτοντας με την ανεπάρκεια του στο περιθώριο χιλιάδες μικροσυνταξιούχους που είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται με βίαιο τρόπο.

Αποδεικνύεται, πλέον, ξεκάθαρα ότι το δήθεν κοινωνικό πρόσωπο Τσίπρα δεν ήταν τίποτα άλλο παρά δυο τρεις αράδες στα προπαγανδιστικά non papers του Μαξίμου, με στόχο τον εμπαιγμό των συμπολιτών μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη».