«Τα αλλεπάλληλα μέτρα οδηγούν την κοινωνία σε τεμαχισμό, την οδηγούν σε αδιέξοδο», τονίζει σε σημερινή δήλωσή του ο πρόεδρος τη ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης και προσθέτει ότι «τούτη την ώρα η ελληνική κοινωνία δεν επιβαρύνεται μόνο από τα μέτρα, επιβαρύνεται από μια αδιέξοδη κυβερνητική πολιτική, αλλά και από μια πολιτική ανευθυνότητα, η οποία καταγράφεται στη λειτουργία της πολιτικής ζωής».

Ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ότι δεν μπορεί κανείς να οικοδομήσει πάνω στην καταστροφή και στα ερείπια της καταστροφής. Για αυτό, σημειώνει, ο αγώνας θα πρέπει να είναι να πάρουμε την έκτη δόση, να υλοποιηθεί η απόφαση της 21ής Ιουλίου.

Νωρίτερα ο κ. Κουβέλης είχε συνάντηση με τα προεδρεία της ΠΟΕΣΥ και της ΠΟΣΠΕΡΤ.
Σε δήλωσή του τονίζει ότι η ανάγκη αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σημαίνει την αποδιάρθρωσή της.

Η ΔΗΜΑΡ, είπε ο κ. Κουβέλης, σταθερά υπερασπίζεται την προστασία εργασιακών δικαιωμάτων και είναι αντίθετη με την εργασιακή εφεδρεία.

Ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ότι θέλουμε μια δημόσια τηλεόραση, μια πολυφωνική τηλεόραση, με παρόντες τους συντελεστές της, που είναι οι εργαζόμενοι. Θέλουμε μια τηλεόραση η οποία θα απευθύνεται στον ελληνικό λαό, ο οποίος θα πρέπει να σταματήσει να επιβαρύνεται με το γνωστό υπερβολικό τέλος που καταβάλει ο κάθε Έλληνας πολίτης.

Δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση, κατέληξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, με τη μέθοδο των τροπολογιών, ερήμην ενός συνολικού σχεδίου, ερήμην των απόψεων των ίδιων των εργαζομένων, να προχωρά σε ρυθμίσεις οι οποίες θα οδηγήσουν σε αποδιάρθρωση τη δημόσια τηλεόραση.