Επεισοδιακή ήταν η κατάληξη της ομιλίας του Βασίλη Λεβέντη στη βουλή για τον εκλογικό νόμο, καθώς άσκησε δριμεία κριτική τόσο κατά της ΝΔ, όσο και κατά του ΠΑΣΟΚ που δεν ψηφίζουν την κατάργηση του μπόνους των εδρών.

Τελειώνοντας την ομιλία του, βουλευτές από τα έδρανα της Νέας Δημοκρατίας άρχισαν να χειροκροτούν, προφανώς ειρωνικά, με τον κ. Λεβέντη να έχει σύντομο διάλογο μαζί τους.

2563883 2563876 2563879

Κατόπιν, το λόγο πήρε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος έσπευσε να απαντήσει στις κατηγορίες που είχε απευθύνει ο κ. Λεβέντης για το κόμμα του.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είχε δηλώσει: «Είμαι πολύ στενοχωρημένος με την κα Φώφη και θεωρώ πως θα τιμωρηθεί από το λαό. Στη διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη το ΠΑΣΟΚ είχε την απλή αναλογική. Ο Ανδρέας την πρόδωσε. Κι εσείς την προδίδετε δεύτερη φορά. Τη νύχτα που θα χαίρετε η Δεξιά, εσείς ίσως δεν θα υπάρχετε στην αίθουσα». Και κατόπιν είχε συμπληρώσει πως «από τη ΝΔ το περίμενα (σ.σ. να μην ψηφίσει), από την Φώφη και Ποτάμι δεν το περίμενα. Θα έρθει η νύχτα των εκλογών και θέλω να δω πώς θα απολογηθεί η Φώφη όταν δει το γύρο του θριάμβου του Μητσοτάκη. Θέλω να δω τι θα πει. Να μην ξεχάσει η Φώφη ότι ο λαός τιμωρεί όταν προδίδονται δημοκρατικά ιδανικά».

Απαντώντας στις κατηγορίες, ο κ. Σκανδαλίδης χαρακτήρισε «γραφικό» τον κ. Λεβέντη κάτι που προκάλεσε την έκρηξή του. Σηκώθηκε από τη θέση του και πλησίασε τον κ. Σκανδαλίδη χειρονομώντας έντονα. «Με αποκαλέσατε γραφικό κ. Σκανδαλίδη; Δεν σας επιτρέπω. Ντροπή σας! Αυτό είναι το ήθος σας! Με ύβρεις!» φώναζε οργισμένος ο κ. Λεβέντης.

episodio2

Προσπαθώντας να κατευνάσει τα πνεύματα, ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, κάλεσε σε ηρεμία: «Παρακαλώ πολύ να λείπουν τα επεισόδια και μάλιστα ανάμεσα σε κορυφαία στελέχη», είπε.

Ο κ. Σκανδαλίδης φάνηκε  να υπαναχωρεί λέγοντας πως «παίρνει πίσω» την έκφραση.

Δείτε το βίντεο…