Σε συνεχείς συσκέψεις μέχρι και το παρά πέντε της εμφάνισής του στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο βρίσκεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Α. Σαμαράς διαμορφώνοντας την ομιλία του, μπροστά στις ραγδαίες, όπως φαίνεται, εξελίξεις.

Κατά τη τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά – Βενιζέλου, σύμφωνα με τους επιτελείς της ΝΔ δεν ειπώθηκαν πολλά πράγματα. Ο υπουργός Οικονομικών απλώς ενημέρωσε για την εμπλοκή.

Πάντως, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα αλλά και στα στελέχη της ΝΔ, που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη επικρατεί εκλογική εγρήγορση. Κανείς δεν αποκλείει πλέον τη πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΝΔ προτίθετο έτσι και αλλιώς να ζητήσει «καθαρή εντολή από το λαό» προκειμένου όπως έχει κατ’ επανάληψη τονίσει η χώρα να μπορέσει να μπει με νέους όρους σε μια νέα διαπραγμάτευση.

Στο μεταξύ, δεν θα δοθεί το κείμενο της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά, πριν ο πρόεδρος της ΝΔ ανέβει στο βήμα του Βελλίδειου συνεδριακού κέντρου, όπως συνηθίζεται, καθώς όπως όλα βεβαιώνουν συνεχίζονται οι επαφές με κυβερνητικά στελέχη. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα μιλήσει εκτός κειμένου και όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου κείμενο θα δοθεί, αφού η ομιλία τελειώσει και κατέβει ο κ. Σαμαράς από το βήμα.

Πηγή: 24h