Αρκετές συναντήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα του υπουργού Εξωτερικών, Σταύρου Λαμπρινίδη που συνοδεύει, μαζί με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Δόλλη και τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου στις ΗΠΑ, για την 66η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο κ. Λαμπρινίδης θα πραγματοποιήσει αρκετές διμερείς επαφές με ομολόγους του και εκπροσώπους διεθνών οργανισμών, ενώ θα συμμετάσχει σε σειρά πολυμερών και περιφερειακών συναντήσεων υψηλού επιπέδου, όπως αυτές με αντικείμενο την τρομοκρατία, το Μεσανατολικό και τη Λιβύη, στο πλαίσιο της ομάδας «Φίλων της Λιβύης».
Επίσης, θα συμμετάσχει στις συναντήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τους υπουργούς Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας.

Ο κ. Λαμπρινίδης θα ξεκινήσει αύριο το πρόγραμμα των επαφών του με συνάντηση που θα έχει με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και την Κυριακή με τον ειδικό αντιπρόσωπο του Γ.Γ. του ΟΗΕ στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο, ο κ. Λαμπρινίδης, θα μεταβεί στο Λος Άντζελες και στο Σαν Φρανσίσκο, όπου θα έχει επαφές με εκπροσώπους του πολιτικού και του οικονομικού κόσμου και θα μιλήσει σε ινστιτούτα και πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Στη Νέα Υόρκη, θα βρίσκεται από τη Δευτέρα για να λάβει μέρος σε ειδική σύνοδο του ΟΗΕ για τις μη-μεταδοτικές ασθένειες ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος. Στο περιθώριο της συνόδου θα έχει συναντήσεις με ομολόγους του διαφόρων χωρών.