Διαψεύδει κατηγορηματικά ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας και πρώην υπουργός, Παναγιώτης Λαφαζάνης πως υπήρχε σχέδιο για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1», ο κ. Λαφαζάνης τόνισε πως «για να κάνει κάποιος σχέδιο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη πρέπει να έχει ως επιλογή την έξοδο ή τουλάχιστον να θεωρεί την έξοδο ως αναγκαστικό καταφύγιο σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις δεν πάνε καλά ή τίθενται σκληροί όροι».

«Τέτοια επιλογή δεν υπήρχε ούτε από τον κ. Τσίπρα, ούτε από τον κ. Βαρουφάκη καθώς ήταν προσανατολισμένοι στην παραμονή της χώρας στο ευρώ», είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε δε, πως η Αριστερή Πλατφόρμα είχε διαρκώς αντιπαραθέσεις με την ηγετική ομάδα της κυβέρνησης καθώς έβαζε το ζήτημα του εάν θα δεχθεί η Ελλάδα το πρόγραμμα παραμένοντας στο ευρώ.

«Εμείς αυτό το θέμα που θέταμε ήταν το ρεαλιστικό ζήτημα. Αν θέλουμε να καταργήσουμε τα μνημόνια, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να φύγουμε από την ευρωζώνη. Δεν την είχαν αυτή την επιλογή των Τσίπρα-Βαρουφάκη. Αντίθετα πίστευαν ότι θα καταργήσουν τα μνημόνια εντός ευρώ», συμπλήρωσε.

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και στην αντιπολίτευση λέγοντας ότι «έχουμε έναν πρωθυπουργό που συνθηκολόγησε ένα καταστροφικότατατο μνημόνιο ακριβώς για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ. Κατάπιε ένα ολόκληρο δημοψήφισμα, υπέγραψε μνημόνιο, παίρνει συγχαρητήρια από τους θεσμούς γι’ αυτό το θεάρεστο έργο κι έρχεται τώρα η αντιπολίτευση και τον κατηγορεί».

Ταυτόχρονα επιτέθηκε και στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, η οποία ζητά να εξετάσει το θέμα η δικαιοσύνη. «Τι είναι ποινικό αδίκημα να κάνεις σχέδιο εξόδου από την ευρωζώνη;» διερωτήθηκε.