«Όταν θα έρθει η ώρα και θα έχουν προσδιοριστεί όλα τα χαρακτηριστικά για το νέο μισθολόγιο τότε θα υπάρξει και η απάντηση για τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων και το ύψος τους. Τώρα δεν υπάρχει απάντηση».

Αυτό ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, διευκρινίζοντας ότι τώρα δεν έχει στη διάθεση του όλα τα αναγκαία στοιχεία ώστε να δώσει περαιτέρω διευκρινήσεις για το ύψος των συντάξεων, με βάση το νέο μισθολόγιο, προσθέτοντας ότι «όσοι διακινούν φήμες για μείωση των συντάξεων κάνουν ζημιά στους εργαζόμενους».

Το ζήτημα ερώτημα έθεσε νωρίτερα, ο προεδρεύων της Επιτροπής Οικονομικών και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Μακρυπίδης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα για μείωση κατά 60% του ποσοστού σύνταξης των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων έχει οδηγήσει χιλιάδες εργαζόμενους στη πρόωρη συνταξιοδότηση».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι επισημάνσεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Κουσελά, που κάλεσε τον κ. Σαχινίδη να δώσει διευκρινήσεις σε ένα ζωτικό, όπως το χαρακτήρισε, ζήτημα που αφορά το παρόν και το μέλλον των εργαζομένων, οι οποίοι έχουν αναστατωθεί.

Εν τω μεταξύ, έντονα επικριτικά ήταν τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Παράλληλα, εμφανίστηκαν κατηγορηματικά αντίθετα στο νέο μέτρο για το τέλος ακίνητης περιουσίας και δήλωσαν ότι καταψηφίζουν το νομοσχέδιο για τα ενισχυμένα μέτρα εποπτείας και εξυγίανσης των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος υποστήριξε ότι με τα νέα “χαράτσια” που επιβάλλει η κυβέρνηση αποδεικνύεται για άλλη μια φορά η αδιέξοδη αντιλαϊκή πολιτική της, αλλά και ότι ήταν “άνθρακες ο θησαυρός” της απόφασης της 21ης Ιουλίου στην ομαλοποίηση των εξελίξεων σε επίπεδο ευρωζώνης.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης έκανε λόγο για λάθος συνταγή της κυβέρνησης, ενώ την κατηγόρησε ότι δεν έχει σχέδιο και δεν έχει διαπραγματευτεί ούτε τον χρόνο ούτε την αλληλεγγύη και τα μέτρα που απαιτούνται για να βγάλει η Ελλάδα το κεφάλι της από το νερό

Για αστοχίες και αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης μίλησε και ο εισηγητής του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης, ενώ σημείωσε ότι το τέλος ακίνητης περιουσίας μέσω της ΔΕΗ επιβαρύνει τους μισθωτές.