Σκληρή απάντηση από το ΥΠΕΞ για την τουρκική πρόκληση στην Αγιά Σοφιά

Δυσφορία για το σημερινό κάλεσμα σε μουσουλμανική προσευχή


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
22:55
02/07/2016
Σκληρή απάντηση από το ΥΠΕΞ για την τουρκική πρόκληση στην Αγιά Σοφιά
5
loading

Την έντονη ανησυχία και δυσφορία του υπουργείου Εξωτερικών εξέφρασε ο εκπρόσωπος Ευστράτιος Ευθυμίου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το σημερινό κάλεσμα σε μουσουλμανική προσευχή μέσα από τον χώρο της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη.

Ο κ. Ευθυμίου τόνισε ότι η πράξη αυτή είναι «ένα ακόμη βήμα που υπονομεύει τον χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας ως μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και που προφανώς δεν συνάδει με τις αρχές που οφείλουν να διέπουν ένα σύγχρονο, κοσμικό κράτος».

Το υπουργείο Εξωτερικών, όπως επισήμανε ο κ. Ευθυμίου, έχει κατ' επανάληψη τονίσει με σειρά ενεργειών του, με σκοπό την ενημέρωση κρατών και διεθνών οργανισμών, ότι «η απόπειρα αλλαγής χρήσης από μουσείο σε τέμενος της Αγίας Σοφίας που έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, είναι ένα διεθνές ζήτημα. Ένα ζήτημα μείζονος σημασίας που άπτεται της προστασίας της ταυτότητας ενός μνημείου που ανήκει στον πανανθρώπινο πολιτισμό».

«Αυτό πρέπει να το αντιληφθεί πρώτη από όλους η Τουρκία», σημείωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ και κάλεσε τη γειτονική χώρα, για άλλη μια φορά, «να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του ευρωπαϊκού πολιτισμού και να σταματήσει να υποστηρίζει αναχρονιστικές και ακατανόητες δραστηριότητες» και «να επιδείξει, επιτέλους, τον απαιτούμενο σεβασμό προς το Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς υποχρεώσεις που έχει αναλάβει για σεβασμό του συνόλου των μνημείων που βρίσκονται στην επικράτειά της, χριστιανικών ή μη».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Spyrakos

  Δυσφορια.....δε πατε να......

 2. avatar Xox

  Σιγά ρε τσιριζακια της κακιάς ώρας. Στα τέσσερα, τις σφαλιάρες σας και τον αφορολόγητο μισθό σας. Κοπριτες

 3. avatar vataki

  Ό,τι και να κάνουν, την ιστορία δεν μπορούν να την αλλάξουν.

 4. avatar lathe viosas Α

  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΥΤΙΝ ; ( δίμετρη )
  Α ΝΑΙ !
  ΤΑ ΒΡΗΚΑΝΕ .........
  ΥΓ. Σε σχέσει με αυτά που έλεγε
  τη περασμένη βδομάδα για
  την ΑγιαΣοφιά........

 5. avatar Η δυσφορία δεν συνιστά σκληρή απάντηση

  γελάνε και τα πυρότουβλα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει