Μια λιτή συγκέντρωση στην οικία της οικογένειας στην Γλυφάδα επέλεξε ο Κ.Μητσοτάκης για να ανακοινώσει την στήριξη και την εμπιστοσύνη του στο ΔΗΣΥ το κόμμα της Ντ.Μπακογιάννη.

Η συγκέντρωση έγινε εμφανώς μόνο για να ανακοινωθεί η στήριξη καθώς μάλιστα λίγες ώρες μετά δόθηκε επίσημα από το γραφείο της κ.Μπακογιάννη στο ΑΠΕ.

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν οι επιτελείς της προέδρου και η οικογένεια Μητσοτάκη .Σύμφωνα με τα όσα δόθηκαν στην δημοσιότητα ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε «Μπορεί να τα καταφέρει. Η Δημοκρατική Συμμαχία έχει υψίστη ευθύνη και καθήκον απέναντι στην πατρίδα, καθώς είναι το μόνο κόμμα που λέει όλη την αλήθεια στον λαό».

 «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα πετύχει στην πορεία της. Είμαστε βέβαιοι ότι όχι μόνο θα μπει στη Βουλή, αλλά ότι θα είναι η μεγάλη έκπληξη των εκλογών». Ο Κ.Μητσοτάκης δεν μίλησε τυχαία σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο αφού παρίστατο ολόκληρη η οικογένεια Μητσοτάκη εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη βουλευτή της ΝΔ.

Εκεί ήταν η κ.Μαρίκα Μητσοτάκη οι αδελφές της κ.Μπακογιάννη Κατερίνα και Αλεξάνδρα τα παιδιά της ο Κ.Μπακογιάννης και Αλεξία Μπακογιάννη καθώς και ο σύζυγός της Ισίδωρος Κούβελος.Ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε επίσης σύμφωνα πάντα με την επίσημη διαρροή προσέθεσε ότι «πια δεν πρόκειται να αναμετρηθούν κόμματα. Η κρίση διαπερνά τα κόμματα.

Η αναμέτρηση θα είναι μεταξύ των δυνάμεων του λαϊκισμού και της υπευθυνότητας και είμαι πεπεισμένος ότι θα επικρατήσουν οι υπεύθυνες φωνές» και στη συνέχεια ζήτησε από τους βουλευτές και τα στελέχη να κρατήσουν την καθαρότητα του λόγου τους και των απόψεών τους, γιατί όπως είπε, «η Δημοκρατική Συμμαχία είναι η μόνη φωνή που έχει ξεκάθαρο πολιτικό λόγο» και συμπλήρωσε ότι το κόμμα «θα συσπειρώσει γύρω του τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας μας».Υπενθυμίζεται ότι ο Κ.Μητσοτάκης είναι επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ από την οποία δεν υπήρξε ακόμα καμία αντίδραση.