Νέα σελίδα στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας χαρακτήρισε το αναπτυξιακό νομοσχέδιο ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός, μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Σε αντίθετη κατεύθυνση κινήθηκε η εισηγήτρια της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία πήρε τον λόγο αμέσως μετά, σημειώνοντας ότι η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, στην καλύτερη περίπτωση, θα είναι σταγόνα στον ωκεανό.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι οι προηγούμενοι νόμοι είχαν πενιχρά αποτελέσματα, τόσο σε ό,τι αφορά τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, όσο και νέων στρατηγικών επενδύσεων, ενώ υπογράμμισε ότι «ο νέος νόμος, που είναι αποτέλεσμα ευρύτατου διαλόγου, θα είναι το νέο αναπτυξιακό εργαλείο και ο μοχλός ανάπτυξης για τη χώρα.

«Με την ψήφισή του θα ανοίξει ο δρόμος για μία νέα σελίδα στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ο νέος θεσμός του «Αναπτυξιακού Συμβουλίου» είναι τομή για τη χάραξη καινοτόμων αναπτυξιακών πολιτικών και επενδύσεων από μικρές, μεσαίες επιχειρήσεις και ομίλους. «Κεντρικοί στόχοι είναι η επενδυτική επανεκκίνηση, η ισόρροπη και σχεδιασμένη ανάπτυξη και η αύξηση της απασχόλησης, με έμφαση στο εξειδικευμένο προσωπικό. Είμαστε σίγουροι ότι ο νέος νόμος θα θέσεις τις στέρεες βάσεις, ώστε να οδηγήσει τη χώρα σε ένα νέο πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης», επεσήμανε ο κ. Σαντορινιός.

Ταυτόχρονα, απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης, η οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδικαιολόγητη καθυστέρηση, αντέτεινε ότι οφείλεται στη μακρά και διεξοδική διαβούλευση που έγινε με τους αρμόδιους παραγωγικούς φορείς της χώρας, πολλές από τις προτάσεις των οποίων έχουν ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο.

«Ανακαλύπτετε, δυστυχώς, τώρα τον τροχό της ανάπτυξης και τον ανακαλύπτετε στις πλάτες των Ελλήνων μετά από μία αδικαιολόγητη καθυστέρηση», σχολίασε, από την πλευρά της, η εισηγήτρια της ΝΔ, ενώ έδωσε έμφαση στα φορολογικά κίνητρα που, όπως είπε, η κυβέρνηση αγνοεί ότι «τα χρησιμοποιούν μέχρι την Κένυα».

Ακόμη, η κ. Ασημακοπούλου έκανε λόγο για «ταξικό πρόσημο στην ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα», για εκδικητικότητα σε ό,τι αφορά αυτούς που αδυνατούν να προχωρήσουν την επένδυσή τους λόγω της ύφεσης και των capital controls, αλλά και για «περιορισμό των δικαιούχων με “νέους κόφτες” που φέρνει η κυβέρνηση».

«Είναι κοροϊδία στον λαό ο ισχυρισμός σας ότι η ανάπτυξη θα έρθει από αυτό το εργαλείο. Δύο είναι τα σενάρια που υπάρχουν για τον νόμο που καταθέσατε. Στο αισιόδοξο σενάριο, η ανάπτυξη θα είναι σταγόνα στον ωκεανό. Στο απαισιόδοξο, ότι θα είναι πουκάμισο αδειανό. Εμείς, στη ΝΔ, λέμε ότι συνταγή για να επιστρέψει η ανάπτυξη είναι στροφή στην επιχειρηματικότητα», κατέληξε η εισηγήτρια της ΝΔ.