Επίθεση στην κυβέρνηση για το ζήτημα των offshore εταιρειών εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ανέφερε ότι η κατάργηση της επίμαχης διάταξης αποτελεί αναδίπλωση της κυβέρνησης.

Ο κ. Σταϊκούρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι το «ογκώδες» πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή συμπεριελάμβανε μια «πανσπερμία» διατάξεων, μεταξύ των οποίων και αυτή για την ίδρυση offshore εταιρειών από πολιτικά πρόσωπα. Όπως είπε, ο χρόνος για να μελετηθεί το νομοσχέδιο ήταν ελάχιστος και ως εκ τούτου οι βουλευτές της αντιπολίτευσης δεν αντιλήφθηκαν ότι είχε συμπεριληφθεί και η επίμαχη διάταξη, ενώ, όπως επισήμανε, δεν υπήρχε αναφορά και από τις αρμόδιες Αρχές, την Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

«Και βεβαίως παραμένει το κορυφαίο, ποιους εξυπηρετεί και γιατί ενσωματώθηκε σ΄ένα τέτοιο σχέδιο νόμου το οποίο είχε προαπαιτούμενα για να πάρουμε τη δόση από τους δανειστές» επισήμανε ο κ. Σταϊκούρας ο οποίος αναρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση καταθέτει την τροπολογία αν θεωρεί ότι η διάταξη ήταν καλή.

Ο κ. Σταϊκούρας, εξάλλου, είπε ότι θα ολοκληρωθεί άμεσα η διαπραγμάτευση και θα εκταμιευτεί η δόση των 7,5 δισ. ευρώ, υπενθύμισε, ωστόσο, ότι από το ποσό αυτό μόνο το 1,5 δισ. θα πάει στην πραγματική οικονομία και επέκρινε την κυβέρνηση λέγοντας ότι με βάση τη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού το ποσό της δόσης θα έπρπε να είναι 15,1 και όχι 7,5 δισ.