Για τη μετεγκατάσταση υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών στο κτίριο του Κεράνη μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, το πρωί της Τρίτης στον ΑΝΤ1. Η μεταφορά υπηρεσιών στο κτίριο Κεράνης έχει προκαλέσει αντιδράσεις από τους εργαζόμενους, ωστόσο όπως σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός, η εξοικονόμηση χρημάτων για τα δημόσια ταμεία είναι τεράστια.

«Είναι επτά υπηρεσίες που στεγάζονται σε κτίρια περιφερειακά της Αθήνας, υπηρετούν 1.027 άτομα και πληρώνουμε 232.000 ευρώ», σημείωσε, προσθέτοντας ότι, «το κτίριο του Κεράνη έχει 2.300 θέσεις εργασίας και ενοίκιο 221.000 ευρώ». Με άλλα λόγια, θα είναι κι άλλες οι υπηρεσίες που θα μεταφερθούν εκεί, συνεπώς το Δημόσιο θα γλιτώσει κι άλλα ενοίκια.

Σχετικά με το ποιες υπηρεσίες θα μεταφερθούν στο κτίριο της λεωφόρου Θηβών, ο Τρύφωνας Αλεξιάδης διευκρίνισε ότι «ο σχεδιασμός είναι για υπηρεσίες που δεν είναι δίπλα σε σταθμούς του μετρό».

Μάλιστα, διασκεδάζοντας τις αντιδράσεις κάποιων υπαλλήλων, για τις οποίες σημείωσε ότι «αντιδρούν χωρίς να έχουν στοιχεία», δήλωσε πως μετά από συνεννόηση με τον ΟΑΣΑ, το κτίριο θα συνδεθεί με λεωφορειογραμμή Express τόσο με το μετρό του Αιγάλεω, όσο και με τον Προαστιακό του Πειραιά.

«Υπάρχει σχεδιασμός για τέτοιες δράσεις σε όλη την Ελλάδα», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για το πότε θα νομοθετηθεί η σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το taxisnet, απάντησε ότι «η διάταξη είναι έτοιμη και είναι στη φάση της διαπραγμάτευσης κι ελπίζω ότι, σύντομα θα έρθει στη Βουλή». «Πρέπει όμως να καταλάβετε ότι είμαστε σε ειδική φάση νομοθέτηση», σημείωσε «δείχνοντας» τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές που είναι σε εξέλιξη.

«Είμαστε αναγκασμένοι να ακολουθήσουμε αυτήν τη φορολογική πολιτική, όμως έχουμε πιάσει τους στόχους. Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε μέσα σε δύσκολες συνθήκες», κατέληξε.