Στο γυμναστήριο του Τάε Κβον Ντο στο Φάληρο είναι στραμμένα σήμερα τα βλέμματα, καθώς εκεί αρχίζει σε λίγη ώρα η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ.

Στις 10:45 θα αρχίσει η ομιλία του Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, η οποία αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, μετά και από τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο της οικονομίας. Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία και στις διαπραγματεύσεις της χώρας μας με την τρόικα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι θα κάνει παρέμβαση για την λειτουργία της κυβέρνησης , αλλά και το ρόλο που καλείται να διαδραματίσει σ’ αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία το κόμμα.

Τις εργασίες της Συνδιάσκεψης θα ανοίξει ο πρωθυπουργός, στις 10:45 το πρωί, αφού προηγηθεί η εισήγηση του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλη Καρχιμάκη.

«Στόχος της Συνδιάσκεψης είναι να αξιολογήσουμε και πάλι τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από την κρίση, να σταθμίσουμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να χαρτογραφήσουμε τα επόμενα βήματα, ώστε να προτείνουμε με ειλικρίνεια και ενάργεια το συνολικό σχέδιο μας για τη χώρα και για τα χρόνια που έρχονται» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Το μεσημέρι αναμένονται με ενδιαφέρον οι τοποθετήσεις των συνέδρων, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι παρέμβαση θα γίνει και από τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και από άλλα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης.
Οι εργασίες θα λήξουν το απόγευμα με τις δευτερολογίες.