«Δεν ζητώ κανένα προσωπικό σεβασμό, δεν ήμαστε μόνο για τα ζήτω και τα ωσαννά αλλά και για τις διαμαρτυρίες αρκεί να μην γίνονται τυφλά και από τα άκρα» δήλωσε στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93.4 ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις διαμαρτυρίες που δέχθηκε στη διάρκεια της εκδήλωσης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης  για τα γεγονότα του Μάη του 1936.

Ο κ. Μηταφίδης  τόνισε χαρακτηριστικά: «πάσχουν από πολιτική αχρωματοψία όσοι μας επιτίθενται για την τελευταία συμφωνία» ενώ χαρακτηρίζει «αμνήμονες» τους επικεφαλής της Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης που τον χαρακτηρίζουν ανεπιθύμητο στα σχολεία αυτής της περιφέρειας στην οποία ήταν πρόεδρος για σειρά ετών και σημειώνει ότι είναι «εμπαθής αντιμετώπιση και έλλειψη σεβασμού στην ιστορία των ΕΛΜΕ» καθώς «αυτή η ΕΛΜΕ έχει ξεστρατίσει» και θυμίζει τις τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης για τους εκπαιδευτικούς που βγήκαν πρόσφατα στη σύνταξη.

Για τα αποτελέσματα του τελευταίου Γιούρογκρουπ επισημαίνει ότι «διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες που προέβλεπαν καταστροφές ενώ παράλληλα ανοίγει η συζήτηση για το χρέος» ενώ βάλλει κατά της γερμανικής πολιτικής λέγοντας ότι «σε εμάς έχουν βγάλει έναν τεράστιο λογαριασμό αλλά για τις δικές τους υποχρεώσεις στο ζήτημα των επανορθώσεων, αποζημιώσεων και του κατοχικού χρέους. Για την ταμπακιέρα δηλαδή δεν λένε κουβέντα».