«Αρραγείς» χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων ενόψει της αποψινής ψηφοφορίας του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό στη Βουλή.

«Η αποστασία έγινε όταν έγινε κι αν κάποιοι ονειρεύονται επανάληψη τέτοιου φαινομένου, αυτό θα είναι φαρσοκωμωδία», είπε ο κ. Κουρουμπλής σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και τόνισε χαρακτηριστικά: «Αντιλαμβανόμαστε την ευθύνη προς την πατρίδα, το ζήτημα δεν είναι προσωπικό αλλά πατριωτικό».

Καταλόγισε στην αντιπολίτευση χαιρεκακία, προσθέτοντας πως θα έπρεπε να βάλει πλάτη και πως η κοινωνία θα το είχε εκτιμήσει αυτό.

Για τις διαρροές του Bloomberg που έφερε στην δημοσιότητα προσχέδιο τέταρτου μνημονίου ύψους 5,2 δισεκατομμυρίων ευρώ με χρονικό ορίζοντα το 2018, ο κ. Κουρουμπλής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας τέτοιας προοπτικής. «Εάν η χώρα δεν μπει σε τροχιά ανάπτυξης, όλα μπορεί να συμβούν», εκτίμησε, χαρακτηρίζοντας ωστόσο «καταστροφική» την πιθανότητα ενός νέου μνημονίου.

Ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε «κομβικό σημείο» την ψήφιση των μέτρων, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση έχει την ιστορική ευθύνη να βγάλει την χώρα από την κρίση.

«Δεν πάμε στα τυφλά αλλά με συγκεκριμένη κατεύθυνση», πρόσθεσε ο κ. Κουρουμπλής που αναφέρθηκε στην πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν που προβλέπει ανάπτυξη για την Ελλάδα μέσα στο 2016. «Εάν δεν πετύχουμε αυτή την ανάπτυξη θα μας στείλει ο κόσμος στα αζήτητα (…) θα σημαίνει ότι είμαστε ανίκανοι», κατέληξε.

 

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.