Ορισμένοι υπουργοί θα βρεθούν με τον πρωθυπουργό, την προσεχή Παρασκευή, στη Κρήτη. Θα ταξιδεύσουν στον Άγιο Νικόλαο για το Παγκόσμιο Συνέδριο των Κρητών. Το «πράσινο νησί» είναι αγαπημένος προορισμός των στελεχών του ΠΑΣΟΚ από την εποχή που παραθέριζε ο Ανδρέας Παπανδρέου στην Ελούντα.

Σε κάθε περίπτωση οι υπουργοί δεν θα νιώθουν τύψεις για όποιο διάλειμμα και αν κάνουν τον Αύγουστο. Στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο ο Γιώργος Παπανδρέου τους προέτρεψε να κάνουν «διακοπές χωρίς ενοχές». Ως τώρα δεν φαίνεται να έχουν ακολουθήσει τη συμβουλή του καθώς περιμένουν να φύγουν οι ελεγκτές της τρόικας και να κλείσει η Βουλή για λίγες μέρες.

Εν αντίθεση με τη Νέα Δημοκρατία, όπου μετά τον Αντώνη Σαμαρά, και ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας, Κώστας Τασούλας, απέτρεψε τις διακοπές. Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αυτό που είπε ο πρωθυπουργός στους υπουργούς του, να πάνε διακοπές και να μην έχουν ενοχές, δεν ισχύει για εμάς». Οι οδηγίες που δόθηκαν στους βουλευτές της ΝΔ, ήταν να πραγματοποιούν διήμερες αποδράσεις.