Να διατηρηθεί ψυχραιμία από όλες τις πλευρές ζητάει ο επίτροπος Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης ότι θα θέσει προς ψήφιση στη Βουλή το φορολογικό και το ασφαλιστικό, δίχως να έχει κλείσει η συμφωνία με τους θεσμούς.

Ερωτηθείς από τη γαλλική εφημερίδα Le Monde, σχετικά με το πώς σχολιάζει αυτή την πρόθεση της κυβέρνησης, ο κ. Μοσκοβισί, υπογραμμίζει ότι πρέπει όλες οι πλευρές να διατηρούν την ψυχραιμία τους και πως η Κομισιόν θέλει να παίξει μεσολαβητικό ρόλο.

Επισημαίνει παράλληλα ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι εφικτή μέσα στον Απρίλιο με καλή θέληση και δουλειά και πως πρέπει να αποφευχθεί η επανάληψη του περσινού δραματικού σεναρίου με τη συζήτηση περί Grexit. Είμαι σίγουρος ότι θα το αποφύγουμε, καταλήγει.

Κανένα σχόλιο δεν μπορεί να κάνει το ΔΝΤ εάν δεν δει τα νομοσχέδια που προτίθεται να καταθέσει η κυβέρνηση σε φορολογικό και ασφαλιστικό.

Όπως μετέδωσε το Mega το Ταμείο ενημερώθηκε για την πρόθεση της Αθήνας αλλά δεν προχώρησε σε κάποιο επίσημο σχόλιο, δεδομένου -όπως διαμηνύθηκε- ότι η Ντέλια Βελκουλέσκου δεν είχε καν ακόμα προσγειωθεί στην Ουάσινγκτον.

Παράλληλα, το Ταμείο εξακολουθεί να μην έχει σχολιάσει την παύση των διαπραγματεύσεων, σε αντίθεση με την ΕΕ και την Κομισιόν.