Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα το απόγευμα ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ποταμιού, ο κ. Θοεδωράκης και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συζήτησαν για τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες έπειτα από μαραθώνιες διαβουλεύσεις.

Ο Μ. Σουλτς είπε στον Στ. Θεοδωράκη πως είναι συγκρατημένα αισιόδοξος για την εφαρμογή της συμφωνίας μιας που αυτή προϋποθέτει στενή και καλή συνεργασία της Ελλάδας με την Τουρκία, το ΝΑΤΟ και τα Ηνωμένα Έθνη αλλά και σωστή οργάνωση των ελληνικών αρχών.

Ο κ. Θεοδωράκης από την πλευρά του ανέφερε ότι το Ποτάμι από την πρώτη μέρα είχε υποστηρίξει χωρίς αστερίσκους ότι το τεράστιο ζήτημα της προσφυγικής κρίσης δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αν η χώρα μας δεν συνεργαστεί με τους εταίρους μας στην Ευρώπη και φυσικά με την Τουρκία. «Από την άνοιξη του 2015 είχαμε προσπαθήσει να πείσουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να ξεπεράσει τις αγκυλώσεις και τις εμμονές της και να συνεργασθεί» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι και στη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών το Ποτάμι υποστήριξε ότι, για να περιορισθούν οι ροές από την Τουρκία στην Ευρώπη, πρέπει να ενισχυθούν οι περιπολίες των πλοίων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και να υπάρξει συνεργασία της ελληνικής και της τουρκικής ακτοφυλακής με σεβασμό στους διεθνείς και ευρωπαϊκούς κανόνες.

Οι κ.κ. Θοεδωράκης και Σουλτς συμφώνησαν να τα πουν πολύ σύντομα από κοντά γιατί, όπως επεσήμανε, ο πρώτος τα προβλήματα της χώρας μας δεν σταματούν στην προσφυγική κρίση.