Σε εξέλιξη βρίσκεται, στο Προεδρικό Μέγαρο, η συνεδρίαση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρίσκεται η στρατηγική της χώρας για την προσφυγική κρίση, εν όψει της Συνόδου Κορυφής ΕΕ – Τουρκίας τη Δευτέρα.

Στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών συμμετέχουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Φώφη Γεννηματά, ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Βασίλης Λεβέντης ζήτησε να μην συζητηθεί μόνο το προσφυγικό αλλά να μπουν και άλλα θέματα στην ατζέντα. Αυτό δεν έγινε δεκτό από τους παριστάμενους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το αίτημα Λεβέντη τέθηκε σε ψηφοφορία και έτσι απορρίφθηκε από τους υπόλοιπους αρχηγούς.

Η Φώφη Γεννηματά τάχθηκε μεν υπέρ της συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής ενότητας, δεν το έθεσε όμως ως προϋπόθεση για να προχωρήσει η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών, τονίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να συζητηθεί το προσφυγικό.

Περίπου στις 2:30 έγινε το πρώτο διάλειμμα στη σύσκεψη.