Προσβλέπουμε σε μια συζήτηση στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, η οποία θα είναι και ειλικρινής και ουσιαστική, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του Mega.

«Πρέπει η ΝΔ να αποφασίσει αν ισχύουν αυτά τα οποία έλεγε ο κ. Μητσοτάκης στη σύνοδο του ΕΛΚ στα μέσα Δεκεμβρίου, όπου εκεί ανέφερε στους ομολόγους του ότι η Ελλάδα υλοποιεί τις δεσμεύσεις της, φυλάσσει τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ κ.ο.κ., ή αν ισχύουν αυτά τα οποία είπε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, ότι η Ελλάδα είναι ένα “ξέφραγο αμπέλι”. Οπότε λοιπόν θα πρέπει να αποφασίσει η ΝΔ εάν θα δίνει άλλοθι σε αυτούς που ως πρόσχημα τις δήθεν ελλείψεις της ελληνικής κυβέρνησης κλείνουν τα σύνορα», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

Η κ. Σβίγκου αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του κ. Κουμουτσάκου, σημειώνοντας ότι βρήκε αφορμή τις απαράδεκτες δηλώσεις του σλοβάκου πρωθυπουργού, και, για να απαντήσει σε αυτόν, έκανε επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας, «ας αναλογιστούμε όλοι τι δικαιώματα έχει δώσει η κυβέρνηση για να γίνονται αυτές οι δηλώσεις». «Ακόμα και με μια απαράδεκτη και προκλητική δήλωση στην οποία θα έπρεπε να στέκονται απέναντι όλες οι πολιτικές δυνάμεις αυτού του τόπου, βρίσκουν αφορμή να ρίξουν δηλητήριό απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση», προσέθεσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτή τη στιγμή θα πρέπει όλοι να καθίσουν στο τραπέζι, να συνομολογήσουν πράγματα, ενδεχομένως να διαφωνήσουν σε άλλα, αλλά τουλάχιστον θα πρέπει να συμφωνήσουν στο ότι θα πρέπει η Ελλάδα να κάνει τα αδύνατα δυνατά, χρησιμοποιώντας όλα τα πολιτικά μέσα, κάνοντας βέβαια και εκείνες τις απαραίτητες συμμαχίες, ώστε να υπάρξει μια πραγματικά ευρωπαϊκή λύση που θα είναι βέβαια και προς το εθνικό συμφέρον», τόνισε η κ. Σβίγκου για την αυριανή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Κατηγόρησε στο σημείο αυτό τη ΝΔ ότι «αυτά που λέει δυστυχώς, ακούγονται σε κάποια ακροδεξιά κόμματα στη Γερμανία, στη Γαλλία και σε άλλες χώρες». «Είναι ανεύθυνα και επικίνδυνα και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Και μάλλον προσιδιάζουν σε μια ακροδεξιά ατζέντα και ρητορεία, την οποία ο κ. Μητσοτάκης υποτίθεται θα άφηνε πίσω του με την ανάληψη της αρχηγίας. Θέλω να πιστεύω, όμως, ότι η ΝΔ θα αντιληφθεί ότι είναι μια εθνική υπόθεση, η υπόθεση του προσφυγικού, ότι είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα και χρειάζεται ευρωπαϊκή λύση, και να καταπνίξει τις ακροδεξιές φωνές που ακούγονται στο εσωτερικό της», είπε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενη στη στάση του ΔΝΤ και το ζήτημα της αξιολόγησης, η κ. Σβίγκου είπε ότι απαιτεί την υλοποίηση περισσότερων μέτρων αν και τα στοιχεία για την οικονομία είναι καλύτερα από τα προβλεπόμενα. «Δεν γίνεται σε μια οικονομία η οποία τα προηγούμενα χρόνια είχε πληγεί από τις υφεσιακές πολιτικές να πάρουμε ακόμα περισσότερα μέτρα που θα δυσκολέψουν την κατάσταση» , είπε η κ. Σβίγκου και προσέθεσε:

«Οι Ευρωπαίοι αντιλαμβάνονται τα βήματα που έχουν γίνει ως προς την ολοκλήρωση του προγράμματος και πιέζουν και αυτοί με τη σειρά τους για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Εμείς, πρόκειται να πιέσουμε στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο. Και μέσα από την οικοδόμηση συμμαχιών και μέσα από τις επαφές και του πρωθυπουργού και των υπολοίπων στελεχών της κυβέρνησης, πιέζουμε προς μια γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

Αναφερόμενη στις επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση για το ζήτημα των μετακλητών υπαλλήλων, η κ. Σβίγκου είπε ότι επειδή υπάρχει πολύ μεγάλη ανεργία, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ, χρησιμοποιούν μια σπέκουλα δήθεν διορισμών στο Δημόσιο, όταν γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι δεν πρόκειται για διορισμούς. «Οι μόνοι διορισμοί στο Δημόσιο που έχει κάνει η κυβέρνηση είναι οι απολυμένοι του κ. Μητσοτάκη. Και αυτούς που θα κάνει αυτή η κυβέρνηση θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ», υπογράμμισε.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.