Για μία «ενορχηστρωμένη προσπάθεια να δημιουργηθεί μία εικόνα πλήρους αντίθεσης ανάμεσα στην κοινωνία και την κυβέρνηση, με αφορμή το αγροτικό», μίλησε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης.

«Προφανώς δεν τολμάει κανείς να σκεφτεί το ενδεχόμενο των εκλογών, αλλά ότι καλλιεργείται μια τέτοια εικόνα μέσα από δήθεν καταγραφή αγανακτισμένων διαμαρτυρόμενων, ισχύει αυτό, νομίζω ότι όλοι το ίδιο βλέπουμε», σχολίασε ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM. Και συμπλήρωσε:

«Ενορχηστρωμένα, υπάρχει μία προσπάθεια να δημιουργηθεί μία εικόνα πλήρους αντίθεσης ανάμεσα στην κοινωνία και την κυβέρνηση. Αυτό είναι και το αδιέξοδο των πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης, διότι πέρα από αυτά που έχουν άμεσες ευθύνες για τη συσσώρευση των καθημερινών προβλημάτων, ταυτόχρονα δεν καταθέτουν και μία εναλλακτική πρόταση απέναντι σ’ αυτά».

«Η εκτίμηση μας είναι ότι τουλάχιστον στο ανώτερο πολιτικό επίπεδο, ένα μεγάλο μέρος των Ευρωπαίων εταίρων μας επιθυμεί να κλείσει η διαπραγμάτευση, η αξιολόγηση, με όρους βέβαια που θα είναι αποδεκτοί και από τις δύο πλευρές», σημείωσε, μεταξύ άλλων.

«Η Νέα Δημοκρατία είναι τόσο λαβωμένη, θα έλεγα, ιδεολογικοπολιτικά και τόσο εξαρτημένη, που θα χρειαστεί ακόμα πολύς καιρός να περάσει για να μπορέσει να βρει τον βηματισμό της», επισήμανε.