Η προσέλκυση ξένων επενδυτών με μείωση του χρόνου αδειοδότησης των επενδύσεων στους 6-8 μήνες μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε αναπτυξιακό δρόμο, ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας μιλώντας σε εκδήλωση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Φιλύρου– Χορτιάτη με θέμα: «Έξοδος από την κρίση».

Ο κ. Μάρδας κάνοντας μία επισκόπηση των δυνατοτήτων και της στρατηγικής για την έξοδο από την κρίση αναφέρθηκε και στην πολιτική προσέλκυσης επενδύσεων από το εξωτερικό μέσω επισκέψεων και επαφών με ξένες εταιρείες καθώς και με τη διευκόλυνση της αδειοδότησης.

Ο κ. Μάρδας επισήμανε ακόμη ότι οι κινητοποιήσεις των αγροτών ζημιώνουν την ελληνική οικονομία. «Το 1997 που είχαν κάνει κινητοποιήσεις οι αγρότες είχαμε μείωση των εξαγωγών της τάξης των 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Δεν μπορώ να εκτιμήσω το ύψος της ζημιάς που θα έχουμε φέτος, ξέρω όμως ότι ένας πελάτης που δεν εξυπηρετείται από τον προμηθευτή δεν ξαναγυρίζει αλλά στρέφεται σε χώρες που θα τον εξυπηρετήσουν» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σχολιάζοντας το θέμα του συνταξιοδοτικού για το οποίο οι αγρότες θέλουν συζήτηση από μηδενική βάση ο κ. Μάρδας είπε: «Στο θέμα του συνταξιοδοτικού υπάρχει η εισήγηση της κυβέρνησης και εκεί επάνω μπορείς να κάνεις αλλαγές ή μεταβολές και να γίνει συζήτηση. Τι σημαίνει μηδενική βάση; Είναι αστείο, δεν έχει λογική. Εδώ και 21 μέρες ακούμε ότι οι αγρότες έχουν προτάσεις οι οποίες δεν έρχονται και τώρα λένε ότι αύριο θα τις καταθέσουν».