Την δέσμευσή του ότι η Ελλάδα θα κάνει υπεράνθρωπη προσπάθεια για να τηρήσει το λόγο της έναντι των εταίρων της παρείχε, μέσω της εφημερίδας Guardian, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Το δημοσίευμα του Guardian έχει τίτλο: «Θα κάνουμε υπεράνθρωπη προσπάθεια» και ο συντάκτης του σημειώνει: «Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έφερε μέτρα λιτότητας για να αντιμετωπίσει την ελληνική κρίση χρέους – τώρα υπόσχεται καταστολή της φοροδιαφυγής».

«Έχει μεγάλη σημασία για μας να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας προς την Ε.Ε. και το ΔΝΤ. Και θα κρατήσουμε το λόγο μας», προσθέτει ο υπουργός, ο οποίος δήλωσε αυτή την εβδομάδα στη Βουλή ότι η Ελλάδα έτρεχε σε έναν αγώνα δρόμου ενάντια στο χρόνο για να καταστήσει περισσότερο βιώσιμη τη δυναμική του χρέους της.

«Η φοροδιαφυγή – μια πρακτική που είναι τόσο παλιά όσο και τα βουνά και η οποία θεωρείται απ’ όλους ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας – θα αντιμετωπιστεί ανηλεώς», σημειώνει ο κ. Βενιζέλος, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

«Δεν θα κυνηγήσει τα μικρά ψάρια, θα κυνηγήσει τα μεγάλα και θα τιμωρηθούν όποιοι κι αν είναι» λέει συνεργάτης του.

Οπως αναφέρει ο Guardian, ο κ.Βενιζέλος αρνήθηκε να σχολιάσει την κριτική που ασκεί το συντηρητικό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο πρόγραμμα μείωσης του ελλείμματος. «Αυτή η χώρα πρέπει να είναι ενωμένη και σοβαρή, πρέπει να μιλάει με μία φωνή» προσθέτει.

«Είμαι υποχρεωτικά αισιόδοξος. Η ψυχολογία παίζει τεράστιο ρόλο στην οικονομία. Είναι το ήμισυ του παντός» τονίζει.