Μπλόκα αγροτών, πλοία ακινητοποιημένα στα λιμάνια, συνταξιούχοι στους δρόμους: οι διαδηλώσεις επέστρεψαν στην Ελλάδα και πολλοί εκφράζουν την ανησυχία ότι μπορεί να πρόκειται για την αρχή ενός ιδιαίτερα συγκρουσιακού χειμώνα, καθώς η χώρα μαστίζεται από την κρίση, γράφει σε σημερινό δημοσίευμά της η βρετανική Guardian.

Όπως σημειώνει, από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα μέχρι την Κρήτη, οι αγρότες έχουν ξεσηκωθεί, διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική λιτότητας.

«Πρόκειται για πόλεμο», δηλώνει ο καλλιεργητής καλαμποκιού από τη Νάουσα, Δημήτρης Βέργος. «Αν οι πολιτικοί μας φτάσουν στα άκρα και μας κάνουν να γίνουμε απάνθρωποι, τότε θα έρθουμε στην Αθήνα και θα τα κάψουμε όλα», συμπληρώνει.

«Με τη ρητορική σε τέτοια επίπεδα, ο αριστερός πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε ξαφνικά σε θέση άμυνας. Καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με μία σειρά διαδηλώσεων -αλιείς, κτηνοτρόφοι αλλά και εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα συμμετέχουν επίσης- οι αναλυτές εκτιμούν πως ο μήνας τους μέλιτος έχει τελειώσει για τον Αλέξη Τσίπρα», τονίζει η Guardian.