Χωρίς στρατιωτικές τιμές, εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών, έφτασε στο ανάκτορο Bellevue ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος έχει συνάντηση με τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ.

Θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τον Τύπο και γεύμα εργασίας των δύο αντιπροσωπειών, ενώ αργότερα το απόγευμα ο κ. Παυλόπουλος θα συναντηθεί με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ στην Καγκελαρία.

Κατά τη διάρκεια του επίσημου γεύματος στο προεδρικό ανάκτορο, ο Έλληνας πρόξενος στο Αμβούργο Γεώργιος Αρναούτης θα καταθέτει στεφάνι στον τάφο του Χέλμουτ Σμιτ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Βερολίνο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συναντήσεις, μεταξύ άλλων με τον πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Νόρμπερτ Λάμερτ, με τον μητροπολίτη Γερμανίας Αυγουστίνο, με το Διοικητικό Συμβούλιο του Γερμανο-ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου, με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γερμανικών Συνδικάτων (DGB) Ράινερ Χόφμαν και με τον καθηγητή Βασίλειο Φθενάκη, διακεκριμένο επιστήμονα στους τομείς της εκπαίδευσης, της οικογένειας και της ανάπτυξης των παιδιών. Αύριο ο κ. Παυλόπουλος θα μεταβεί στη Φρανκφούρτη, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.