Σειρά επισκέψεων σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με αντικείμενο την ενημέρωση των ελληνικών θέσεων για τη μεταναστευτική και προσφυγική κρίση, θα πραγματοποιήσει από αύριο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Νίκος Ξυδάκης.

Οι συναντήσεις του κ. Ξυδάκη με ευρωπαίους ομολόγους του πραγματοποιούνται παράλληλα και σε συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος ενημερώνει τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης για την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος.

Πρώτος σταθμός των επισκέψεων του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών είναι η Ολλανδία, η οποία ασκεί από την 1η Ιανουαρίου την εξάμηνη εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ. Στο Άμστερνταμ ο κ. Ξυδάκης θα συναντηθεί αύριο με τον υπουργό Εξωτερικών της Ολλανδίας Μπερτ Κοντρες.

Την Τετάρτη ο κ. Ξυδάκης θα μεταβεί στο Βερολίνο, όπου θα συναντηθεί με τον Γερμανό υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Μίκαελ Ροθ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών θα ολοκληρώσει την περιοδεία του την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, με τη συνάντησή του με Έλληνες ευρωβουλευτές.