Το ομοφοβικό ξέσπασμα της περασμένης εβδομάδας με αφορμή το σύμφωνο συμβίωσης από τον Μητροπολίτη Πειραιώς, Σεραφείμ, «σπάει» το έθιμο που θέλει τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δίνουν το παρόν στον εορτασμό των Θεοφανίων στο λιμάνι του Περαιά.

Ο κ. Τσίπρας δεν παρέστη στην τελετή του αγιασμού των υδάτων στον Πειραιά γιατί σύμφωνα με πληροφορίες δεν θέλει να συναντήσει τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος έκανε τις ακραίες δηλώσεις κατά του συμφώνου συμβίωσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης Σεραφείμ είχε χαρακτηρίσει το σύμφωνο συμβίωσης ψευδεπίγραφο και αντίθετο με τις αρχές της πίστεως καθώς επίσης ότι «θέλουν σήμερα να δημιουργήσουν ένα νέο είδος ανθρώπου που δεν υπάρχει στη φύση» και ότι «η Αμερική και το ίδρυμα Σόρος προώθησαν το σύμφωνο συμβίωσης, με στόχο να γκρεμιστεί η ορθόδοξη πίστη της Ευρώπης».

Στις 10.30 π.μ. τελέστηκε στη Δεξαμενή Αθηνών, στο Κολωνάκι, ο Αγιασμός των Υδάτων, στον οποίο έδωσε το παρόν και ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας.

Τον ίδιο δρόμο προς το… Κολωνάκι ακολούθησε και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος δεν παρέστη στον Πειραιά, παρά τη σχετική πρόσκληση της Μητρόπολης. Ο Προκόπης Παυλόπουλος παρακολούθησε στη Δοξολογία για τα Θεοφάνεια, στον ιερό ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στις 9.30 π.μ., όπως συνήθιζε από την εποχή που ήταν βουλευτής της Α’ Αθηνών και στη συνέχεια παρέστη στον καθαγιασμό των υδάτων στη Δεξαμενή, στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα.

Την τελετή του αγιασμού παρακολούθησε πλήθος πιστών, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης. Παρούσα ήταν και η αναπληρώτρια υπουργός για θέματα Τουρισμού ‘Ελενα Κουντουρά.

Τον σταυρό στα νερά της Δεξαμενής μετά τον Μητροπολίτη Θερμοπυλών Ιωάννη, έριξαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός και ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Στα σκαλοπάτια που οδηγούν στη Δεξαμενή Αθηνών τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο δήμαρχος της Αθήνας Γ. Καμίνης. Το παρών έδωσαν η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ τιμές απέδωσε στρατιωτικό άγημα.

Στην Αθήνα, στη λειτουργία για τα Θεοφάνεια παρέστη νωρίτερα στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης ενώ στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, την δοξολογία παρακολούθησε και ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά και εκπρόσωποι των κομμάτων ανάμεσα στους οποίους οι βουλευτές της ΝΔ Ντ. Μπακογιάννη, Β. Κικίλιας, Θ. Φορτσάκης, οι κ.κ. Καρράς και Μ. Γεωργιάδης από την Ένωση Κεντρώων και ο κ. Γ. Μαυρωτάς από το Ποτάμι. «Πολλές αντοχές» ευχήθηκε στο δήμαρχο της Αθήνας η Ντόρα Μπακογιάννη.

Τον παρόν στον Αγιασμό των υδάτων στον Πειραιά δεν έδωσε τέλος ούτε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος επέλεξε να παραστεί στη θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου στο Παλαιό Φάληρο και ακολούθως στον αγιασμό των υδάτων στον Φλοίσβο.

Παυλόπουλος: Το φως να διώξει το σκοτάδι της φτώχειας

«Το φως της αγάπης ας διαλύει τα σκοτάδια που απειλούν τη δημοκρατία και τον πολιτισμό στη χώρα μας, την Ευρώπη και τον πλανήτη, ανέφερε στη δήλωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος μετά τον αγιασμό των υδάτων στη Δεξαμενή στο Κολωνάκι, όπου έδωσε το παρόν μαζί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη.

«Ιδιώς στη χώρα μας το φως της χριστιανοσύνης να διαλύσει το σκοτάδι της φτώχειας και της ανέχειας που πλήττει ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους» κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

Σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας δεν προέβη σε κάποια δήλωση μετά την ολοκλήρωση του αγιασμού των υδάτων.

Σπόντα του Μητροπολίτη Σεραφείμ για τον Αλέξη Τσίπρα

Με μία παραβολή που στόχο είχε τον πρωθυπουργό για την απόφασή του να μην παραστεί στον παραδοσιακό καθαγιασμό των υδάτων στον Πειραιά, επέλεξε να στείλει το μήνυμά του ο Μητροπολίτης Σεραφείμ.

«Ο κάθε πιστός, κληρικός ή λαϊκός έχει την υποχρέωση κατ’ επιταγή του Χριστού να είναι άλλας» ξεκίνησε τη δήλωση του ο κκ Σεραφείμ.

«Αν είμαστε ζωντανό αλάτι παρεμποδίζουμε τη σήψη και αντιμετωπίζουμε τη σαπρότητα των κοσμικών κοσμοειδώλων» πρόσθεσε για να καταλήξει «αλλά το αλάτι έχει και μια άλλη ιδιότητα, επιφέρει δριμύ και οδυνηρό άλγος και αυτό φαίνεται ότι συνέβη σήμερα».