Η υλοποίηση του κυβερνητικού έργου θα είναι το αντικείμενο της αυριανής συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής, η οποία θα συνέλθει στις 10 το πρωί.

Στις 12 το μεσημέρι θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο με θέμα τις συγχωνεύσεις φορέων και το fast track στην Δικαιοσύνη, ενώ ενδέχεται να συζητηθεί και το θέμα της συγχώνευσης ΕΟΦ και ΕΦΕΤ.

Στο μεταξύ, αναφορικά με το θέμα των ταξί κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ήταν σαφής, καθώς ο Γ. Παπανδρέου κάλεσε σε διάλογο και κατάθεση προτάσεων χωρίς προκαταλήψεις.

Κατόπιν τούτου, έλεγαν οι ίδιες πηγές, η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ταξί πρέπει να επανεξετάσει τις επιπτώσεις της απεργίας στο κοινωνικό σύνολο και την ελληνική οικονομία και τόνιζαν πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να καλέσει σε λήξη της απεργίας, καθώς αυτή συνιστά συνταγματικό δικαίωμα.

Η κυβέρνηση προφανώς στηρίζει τον υπουργό Μεταφορών και Δικτύων, τόνιζαν οι ίδιοι κύκλοι, επαναλαμβάνοντας τα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός για ανοιχτό διάλογο με ενδελεχή διαβούλευση και θέσπιση κανόνων σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Επεσήμαναν, επιπλέον, ότι ο όρος «κανόνες» θέτει ένα ευρύτερο πλαίσιο, στο οποίο, λόγου χάρη, συμπεριλαμβάνεται και η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, αναφέροντας ότι «κάτι τέτοιο, για παράδειγμα, δεν έχει τεθεί στην συζήτηση που έχει ανοίξει» και απέκλειαν κάθε ενδεχόμενο μη απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ταξί.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η πρώτη σύσκεψη που είχε σήμερα ο πρωθυπουργός με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και στην οποία συμμετείχαν επίσης οι κ.κ. Ζανιάς και Γληνός, καθώς και η Ρεγγίνα Βάρτζελη και ο Κ. Θέος (από το γραφείο του πρωθυπουργού).

Η σύσκεψη αυτή είχε ως αντικείμενο την εξειδίκευση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την εμπλοκή των ξένων ιδιωτικών τραπεζών, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι δεν υπάρχει κάτι που να ανησυχεί την κυβέρνηση.