Τη δέσμευσή του για αυστηρή λιτότητα στη Νέα Δημοκρατία αν ανακηρυχθεί αρχηγός του κόμματος στις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Έχω πει ότι θα λειτουργήσω τη ΝΔ με πολύ πιο λιτή μορφή, με πολύ μειωμένες λειτουργικές δαπάνες, φεύγοντας από ένα βαρύ και ακριβό κτίριο, πηγαίνοντας σε μία πιο υποβαθμισμένη περιοχή της Αθήνας και με έναν οργανωτικό βραχίονα πολύ πιο λιτό και με πολύ λιγότερο στελεχιακό δυναμικό από αυτό που η ΝΔ έχει σήμερα», είπε στον Real FM. Και πρόσθεσε:

«Λιτότητα. Αυστηρή λιτότητα στη ΝΔ. Δεν το συζητάμε. Πρέπει να σεβόμαστε τα χρήματα του φορολογούμενου. Είπα επίσης ότι θα ξεκινήσω μία προσπάθεια οικονομικής στήριξης της ΝΔ με διαφάνεια. Όπως στηρίζονται όλα τα κόμματα στον σύγχρονο κόσμο». Και σημείωσε: «Θα έχω και μία τρίτη καταστατική πρόβλεψη ότι η ΝΔ δεν θα μπορεί καταστατικά να δανείζεται από δω και στο εξής. Με καταστατική ρήτρα».

«Αν θέλουμε να επανασυνδέσουμε τη ΝΔ με την κοινωνία θα πρέπει να δώσουμε ένα κίνητρο συμμετοχής στους πολίτες σε αυτή τη διαδικασία. Εγώ συνάντησα πάρα πολλούς τέτοιους πολίτες αυτούς τους 3 μήνες σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι είναι αποστασιοποιημένοι από την πολιτική γενικά. Είναι κατά κανόνα άνθρωποι μετριοπαθείς, της πραγματικής οικονομίας οι οποίοι ενδιαφέρονται για την ποιότητα στην πολιτική, για την αποτελεσματικότητα δεν έχουν πολύ σκληρές ιδεολογικές απόψεις. Θέλουν ένα άλλο ύφος πολιτικής. Θέλουν μία πολιτική η οποία θα ξαναδώσει νόημα στην έννοια της πολιτικής και της συνεισφοράς. Εγώ τους καλώ να συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία. Έχουν την ευκαιρία να το κάνουν. Τους θυμίζω ότι πάντα οι εξελίξεις διαμορφώνονται από αυτούς που συμμετέχουν και ποτέ από αυτούς οι οποίοι απέχουν. Αν λοιπόν θέλουν οι πολίτες που μας ακούν μία διαφορετική ΝΔ έχουν την ευκαιρία να το κάνουν και να πάρουν τις τύχες της παράταξης στα χέρια τους», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Σημείωσε, τέλος, ότι εφόσον εκλεγεί και εφαρμόσει αυτά που θέλει, η Νέα Δημοκρατία θα έχει σημαντικότατο δημοσκοπικό πλεονέκτημα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε διάστημα τριών μηνών.