Σε υψηλούς τόνους και με την προειδοποίηση ότι ο ελληνικός λαός «πολύ σύντομα θα πετάξει την τρόικα έξω από την Ελλάδα», απευθύνθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο ο Νότης Μαριάς, καταγγέλλοντας την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται στη χώρα.

Απευθυνόμενος στον Γερούν Ντάισελμπλουμ που βρέθηκε σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής τόνισε στην παρέμβασή του: «Κύριε Ντάισελμπλουμ, με τη μνημονιακή σας πολιτική μετατρέψατε την Ελλάδα σε ένα απέραντο κοινωνικό νεκροταφείο με το 40% του πληθυσμού να ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας και τους άνεργους να ξεπερνούν το ενάμισι εκατομμύριο.»

«Τελικά κ. Ντάισελμπλουμ εσείς και η τρόικα καταφέρατε να διασώσετε τους Έλληνες ολιγάρχες, να ρίξετε στην ανέχεια τον Ελληνικό λαό και τώρα να τον απειλείτε από πάνω και με bail-in. Και σαν να μην έφτανε αυτό, με το μνημόνιο 3 προχωράτε στη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας, διαλύετε το ασφαλιστικό, πετσοκόβετε μισθούς και συντάξεις και βγάζετε στο σφυρί τα σπίτια των Ελλήνων. Να ξέρετε όμως κ. Ντάισελμπλουμ ότι ο Ελληνικός λαός δεν πρόκειται να σας ανεχθεί για πολύ και σύντομα θα πετάξει την τρόικα έξω από την Ελλάδα», κατέληξε.