Σχέδιο «Καλλικράτη» και στη στρατιωτική δικαιοσύνη φαίνεται ότι επεξεργάζεται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Επιτροπή που έχει συγκροτηθεί έπειτα από εντολές της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου καλείται, μεταξύ άλλων, να εξετάσει το ενδεχόμενο κατάργησης των Στρατοδικείων-Ναυτοδικείων-Αεροδικείων Χανίων και Ιωαννίνων και την ενσωμάτωσή τους σε μεγαλύτερα στρατιωτικά δικαστήρια (Αθήνας-Θεσσαλονίκης) και το ενδεχόμενο κατάργησης ακόμη ενός στρατιωτικού δικαστηρίου εκ των Στρατοδικείου-Αεροδικείου Λάρισας ή Στρατοδικείου Ξάνθης, ανάλογα με τον αριθμό των υποθέσεων αυτών και ενσωμάτωσή τους σε μεγαλύτερα στρατιωτικά δικαστήρια (Αθήνας-Θεσσαλονίκης).

Η επιτροπή θα εξετάσει επίσης την ενοποίηση ή συγχώνευση των τριών στρατιωτικών δικαστηρίων Αττικής υπό ενιαία διοίκηση, σε συνδυασμό με την υπάρχουσα κτιριακή υποδομή και καλείται να συνυπολογίσει το συνολικό όφελος και την εξοικονόμηση προσωπικού.

Η τελική απόφαση για το σύνολο των οργανωτικών θεμάτων θα ληφθεί μετά την υποβολή της μελέτης στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και κατόπιν διαβούλευσης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, επικαλείται στην ερώτησή του διαρρέουσες πληροφορίες για την τύχη της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης που δημιουργούν ανησυχία στους στρατιωτικούς δικαστές και δικαστικούς γραμματείς και αναστάτωση στις τάξεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος.

Μεταξύ των πληροφοριών αυτών, όπως σημειώνει ο βουλευτής, είναι και αυτές που αναφέρουν ότι μελετάται είτε η συνολική κατάργηση της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης είτε η εκ βάθρων αναδιάρθρωση της εν γένει λειτουργίας της και των υπηρεσιών της σε όλη την επικράτεια, με την ελαχιστοποίηση του αντικειμένου της.